İstanbul’un Anadolu Yakası, yani Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ilçeleri birinci bölgeyi oluşturuyor. 3 milyon 820 bin 86 seçmenli bölgeden TBMM’ye 35 milletvekili seçiliyor. Yani yaklaşık 110 bin civarı seçmene bir milletvekili düşüyor.
2018 genel seçiminde İstanbul birinci bölgede oyların %41,39’u AK Parti’ye, %28,97’si CHP’ye, %11,23’ü HDP’ye, %8,19’u İYİ Parti’ye, %8,19’u MHP’ye, %1,56’sı ise Saadet Partisi’ne gitmişti.
Cumhur İttifakı oyların %49,58’ini alırken Millet İttifakı %38,73’ünü almıştı. Kadıköy, Maltepe ve Adalar’da CHP, diğer tüm ilçelerde AK Parti birinci parti olmuştu.
Bu sonuçlarla bölgede AK Parti 15, CHP 11, HDP 4, İYİ Parti 3 ve MHP 2 milletvekili çıkarmıştı.
Bölgede öne çıkan milletvekili adayları: 
AKP
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede AKP listesinin başında yer alıyor. 2009 yılında Emlak Konut GYO A.Ş Genel Müdürü olan Kurum, 2018 yılında bakan olmuştu. Kurum’un 2024’teki yerel seçimde AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayı olabileceği konuşuluyor.
İkinci sırada Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir bulunuyor. Odatv, Bilal Erdoğan’ın da arkadaşı olan Kandemir’in AKP listelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte hazırlayan “kara kutu” olarak adlandırılan kişi olduğunu belirtiliyor.
Bölgede listede en çok dikkat çeken isimlerden biri ise altıncı sıradaki Hulki Cevizoğlu. Ceviz Kabuğu programıyla, ulusalcı ve Kemalist duruşuyla ünlenen gazeteci Cevizoğlu, birkaç yıldır televizyon programlarında AKP’yi savunan ifadeleri bulunuyor.
Listenin sekizinci sırasında eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yer alıyor. Erdem, 2019’da Ataşehir’de AKP’nin adayı olmuş ancak CHP adayına kaybetmişti.
On birinci sırada ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Aya Sofya’yı kiliseye çevirmek için Yunanlılara söz mü verdiniz? Açıklayın, yoksa tüm belgeleriyle biz açıklayacağız.” diyen, suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündeme getirdiği eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela gezisinde yer alan ve “maske götürdüklerini” söyleyen Serkan Bayram bulunuyor.
CHP
Ana muhalefet partisinin listesinin başında, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yer alıyor. Parti içinde sosyal demokrat çizgideki 10 Aralık Hareketine yakınlığıyla bilinen Salıcı’nın adı, Kılıçdaroğlu’ndan sonra CHP’nin lideri olabilecek kişiler arasında geçiyor.
Listede ikinci sırada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, üçüncü sırada akademisyen Fethi Açıkel, dördüncü sırada televizyon programlarındaki performansı CHP’liler tarafından takdir edilen Gökhan Günaydın yer alıyor.
CHP, bu bölgede ittifak ortaklarına listesini açmış bulunmakta. Beşinci sırada Saadet Partili Birol Aydın, altıncı sırada İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ahmet Ersagun Yücel var.
Yedinci sırada 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığına atanan, 2020’de ise DEVA Partisi’nin kurucularından olan, daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın kurucusu olduğu KADEM’in yöneticiliğini de yapan Elif Esen yer alıyor.
Sekizinci sırada da daha önce 2018’e kadar AKP milletvekili olan ve bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan DEVA Partili Hasan Karal bulunuyor.


CHP listesinin dokuzuncu sırasında önceki dönem MHP Ordu milletvekili olan, 2020’de AKP’nin tarım politikalarına sert eleştirilerinden sonra MHP’den ihraç edilen ve aynı yıl Demokrat Parti’ye katılan Cemal Enginyurt bulunuyor. Onuncu sırada ise 2018’de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden Gelecek Partili Selim Temurci bulunuyor. Listenin devamı, çoğu ilk kez aday gösterilen CHP’lilerden oluşuyor.
MHP
MHP listesinin ilk sırasında, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e yönelik suikast sonrası yaptığı açıklamalarla Ateş’in ailesi tarafından sert sözlerle eleştirilen Edip Semih Yalçın bulunuyor. 
İkinci sırada ise Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz tarafından telefonda bir buçuk yaşındaki kız çocuğuna yönelik hakaret etmek ve tehditte bulunmakla itham edilen İzzet Ulvi Yönter yer alıyor.  Yönter’in adı, Bahçeli’den sonra MHP’nin başına geçebilecek isimler arasında da olduğu söylentiler arasında.
İYİ Parti
İYİ Parti listesinin başında iş kadını Nimet Özdemir, ikinci sırada Genel İdare Kurulu üyesi Burak Akburak bulunuyor.  Akburak, 2016 yılındaki "Uyuşturucu kaçakçısı PKK finansörü Savaş Buldan öldürüldü. Karısı HDP vekili Pervin Buldan Meclis Başkanvekili şimdi. Bu ayıp bize yeter." paylaşımıyla dikkat çekiyor.
Listenin üçüncü sırasında geçtiğimiz aylarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan ve “Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz. Bu itirazı görmezden gelemeyiz.” açıklamasıyla CHP’nin tepkisi üzerine partinin Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa eden, kısa süre sonra Genel Başkan Meral Akşener’in isteğiyle görevine dönen Mustafa Cihan Paçacı yer alıyor.
Listenin dördünü sırasında AKP Orhan Miroğlu’nun yeğeni Baver Miroğlu, altıncı sırasındaysa partinin en genç kurucusu ve Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen bulunuyor.
Yeşil Sol Parti
Yeşil Sol Parti’nin bölgedeki listesinin ilk sırasında oyuncu ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder yer alıyor. Mizahi yönüyle de tanınan Önder, çözüm sürecinde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmeler ve sık sık dile getirdiği “Öcalan’a özgürlük” talebiyle dikkat çekiyor.
Listenin ikinci sırasında Sosyalist Dayanışma Platformu Eş Sözcüsü Kezban Konukçu Kok, üçüncü sırasında Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk, dördüncü sırasında Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker yer alıyor. Beşinci sırada ise 2018’de Diyarbakır’dan HDP milletvekili seçilen Dersim Dağ yer alıyor.
TİP
Türkiye İşçi Partisi, geçtiğimiz yasama döneminde CHP’den TİP’e geçen ve sert çıkışlarıyla tanınan Sera Kadıgil’e listenin başında yer veriyor.
İkinci sırada İGDAŞ işçisi Anıl Denizci, üçüncü sırada ise turizm işletmecisi şef Ali Ronay yer alıyor.