Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon’da 14.olağan ilçe kongrelerini milli, manevi ve devletin bölünmez bütünlüğü sloganıyla birlikte tamamladı.

14 Ağustos Pazartesi günü Hayrat ve Dernekpazarı ilçeleri ile başlayan kongreleri sırasıyla Of, Çaykara, Köprübaşı, Sürmene, Araklı, Arsin, Tonya, Düzköy, Beşikdüzü, Şalpazarı, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Maçka, Yomra takip etti ve kongreler cuma günü Ortahisar’la tamamlandı. Salih Akkoç'un tek aday olarak çıktığı Ortahisar kongresine katılım oldukça yüksekti. Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, eski MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu ,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ,Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber kongreye katılanlar arasındaydı.
Divan Başkanlığına seçilen MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ilk olarak Devlet Bahçeli'nin mesajını okudu. Sonrasında “Trabzon'da taş üstüne taş koymak çok kıymetli bir şey. Trabzon'da yetişmek çok kıymetli. Ben inanıyorum ki bu kadro bu ekip Trabzon'da konulan çalışmaların üstüne daha çok koyacaktır, bizim önceliğimiz milletimizin bekasıdır. Hiçbir ülküdaşımız ki bizim için hepsinin fikirleri çok önemli. Ama teşkilatı yok saymamalı, biz liderimize güveneceğiz” şeklinde ekleme yaparak konuşmasını bitirdi.
Yeni ilçe başkanı Salih Akkoç “ Yüz yıllık bir maziden muhteşem bir geleceğe ulaşma kararlılığında olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu vatanı toprağının her zerresini kanlarıyla sulayan şehitlerimizi , gazilerimizi yarım asrı aşan müktesebatı boyunca toprağın kara bağrında sıradağlar gibi yatan ülkücü şehitlerimizi, gazilerimizi kahbe eylüllerin zindanlarına tıkılan, zindanları taş medreselere çeviren Yusuf yüzlüleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Rahmetli Abdurrahim Karakoç’tan birkaç şey okumadan geçemeyeceğim:
Hep beşinci mevsim, her taraf duvar
Ne güneş ne çiçek, ne yağmur ne kar
Hüzünlenmiş aylar, gizlenmiş bahar
Yazlı kışlı bir dünyamız olmalı
“14. büyük kurultayımızın icrasıyla sonuçlanacak seçim süreci yenilenen, tazelenen birlik ve beraberliği temin eden teşkilatlarımızla partimize güç katacak. Bu münvalde Ortahisar ilçemiz gücüne güç katarak önceki ve şimdiki milletvekillerimiz MYK üyelerimiz, il başkanlarımız, ocak başkanlarımız, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, mahalle başkanlarımız. Ve şundan emin olduğumuz ki yürekleri her zaman bizlerle çarpan ülkücü hareketin kıymetli mensuplarıyla hep birlikte yan yana omuz omuza gece demeden gündüz demeden kış demeden yaz demeden bıkmadan usanmadan yılmadan yorulmadan her ele uzanıp her eli sıkıp her gönüle girip gölümüzü yüreğimizi ortaya koyup çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. An itibariyle kongre salonumuzda hazır bulunan her dava ve yol arkadaşımıza yönetim kurulumuza verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Kıymetli misafirlerimize en iyi dileklerimizi sunuyor, ilimizde ve ilçemizde yaşayan tüm hemşerilerimizi sevgiyle kucaklıyoruz. Kalbimin her zaman köşesinde saklamayı kendime borç bildiğim rahmetli Galip Erdem’den nasihat olarak kendime aldığım bir nasihati de sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Unutulmamalıdır ki tarih günümüzün Türk Milliyetçilerine hem çok şerefli hem de çok ağır bir sorumluluk yüklemiştir.  Mücadelemizin kutsallığına yaraşır bir şekilde çalışır gayemizin büyüklüğü içerisinde bencilliğimizi eritebilirsek Allah bizimledir, zafer bizimdir. Bugün, tam da burada, bu kürsüde böylesine münevver bir topluluk karşısında bana konuşma şansı bahşeden, bizlere şah damarımızdan daha yakın olan Yüce Allah’ıma hamdüsenalar olsun. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin partimize, Trabzon’umuza, Ortahisar ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum, sizleri ol deyince olduranın 99 adıyla selamlıyorum”, 
“Ne Mutlu Türk’üm diyene”...
Ortahisar’a yepyeni bir kan, yepyeni bir can ve yepyeni bir heyecan geldi. Partisi için her daim mücadele etmeye hazır olan Akkoç, işin teorisini sahaya sahanın diliyle anlatmak konusunda biçilmiş kaftan.
2018 ve 2023 seçimlerini karşılaştırdığımızda Ortahisar’da MHP yaklaşık 10 bine yakın seçmen kaybetti. Bu kaybedişin en önemli sebeplerinden biri de hem aday listesindeki taktiksel hatalar hem adayın yeterince tanıtılamaması hem de partinin mevcut durumunun yeterince izah edilememesi. Fakat Salih Akkoç ile birlikte özellikle Ortahisar nezdinde ciddi bir hareketlilik başlayacak, yüreklere su serpilecek. Eminim ki sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakılmayacak. En önemlisi ise kırgın kalpler onarılacak. Bunu özellikle 2024 yerel seçimlerinde hep birlikte göreceğiz.