Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, Bileşen Dağıtım Birim Şefi Dr. Havva Alperen ile Bölge Planlama Sorumlusu Ali Gedik, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi’ye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Dila Baran, ülkemizde her yıl ortalama 3 milyon ünite kan ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Kan verme konusunda herhangi bir engeli bulunmayan 18 – 65 yaş arasında herkesi kan vermeye davet ediyorum. Her an bizlerin ve bir yakınımızın kan ihtiyacı olabilir. Bu bilinçle hareket etmek gerekiyor” dedi. Baran, kök hücre ve eğitim konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgilendirmede bulundu.

IMG_8949

Trabzon'da Sağlık Turizmi kapsamında yurt dışından Trabzon’a gelecek olan hastaların ulaşım sorunu ele alındı. Trabzon'da Sağlık Turizmi kapsamında yurt dışından Trabzon’a gelecek olan hastaların ulaşım sorunu ele alındı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de kan vermenin önemine vurgu yaparak, Türk Kızılay Bölge Kan Merkezi ekibine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti ve çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

Editör: Haber Merkezi