Sunuculuğunu derneğin mihenk taşlarından Gizem Sağlam Bülbül’ün yaptığı geceyi şef Çağla Araz adeta nakış gibi işledi. Anadolu’nun her bir köşesini karış karış gezen korist ve solistler verdikleri konserle salonu dolduran yüzlerce izleyiciye ‘hiç bitmesin’ dedirtti. 
IMG_8465-1

Konseri izleyenler arasında Köprübaşı Kaymakamı Öznur Güler, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Daire Başkanı Fatih Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, TLYD Başkanı Kenan Atalay, TLYD Vakfı Başkanı Ahmet Karaman, Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu üyeleri, Trabzon’da faaliyet gösteren müzik derneklerinin başkan, yönetici ve şeflerinin yanı sıra çok sayıda sanatsever izledi.

IMG_8466

Muhteşem türküler seslendirildi…

Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği programa Arslan Ardıç, Fatma Aksoy, Gül Kiprit Kahveci, Sinem Buçan, Salim Reis ve İlkay Yavuz solo eserlerle, Şengül Böcü de Azeri Halk Dansı gösterisi ile renk kattı. 
IMG_8469

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi, Avrupa filmlerini Trabzonlu sinemaseverlerle buluşturacak TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi, Avrupa filmlerini Trabzonlu sinemaseverlerle buluşturacak

Programın sonunda konuk saz sanatçıları Tevfik Amaç, Kaan Gençali ve Şengül Böcü’ye plaketleri Trabzon Bölge Adliyesi 3.Ceza Daire Başkanı Fatih Aksoy tarafından takdim edilirken, gecenin mimarı şef Çağla Araz ile başarılı sunucu Gizem Sağlam Bülbül’e de çiçekleri dernek başkanı Kenan Atalay tarafından verildi. 
IMG_8468

TLYD Başkanı Atalay: “İnadına sanat, inadına müzik”…

Başkan Atalay yaptığı konuşmada her türlü olumsuzluğa rağmen ‘İnadına sanat, inadına müzik’ dediklerini ifade ederek şöyle konuştu: 

IMG_8467

“Geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi ülke olarak hepimizi derinden sarstı. Ardından terör saldırıları yuvalarımıza ateş düşürdü. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının coşkusu bu üzüntülerimizi bir nebze olsun azalttı. 2023’ü kapatmaya yakınken terör saldırılarıyla bir kez daha üzüldük. 2024’ü yine terör saldırılarıyla üzüntüyle açtık. İnsanların hayatında olduğu gibi ülkelerin hayatında da üzüntüler, sevinçler var. Şarkılar, türkülerde bu üzüntüler ve sevinçler karşısında dile getiriliyor, güfteleniyor, besteleniyor. Bu yüzden acılarımızı biraz olsun azaltmak bu türküler ve şarkılar sayesinde oluyor. Bu nedenle inadına sanat, inadına türkü, inadına müzik diyoruz. Üzüntülerimizi hafifleteceğiz, yaralarımızı saracağız. Hep birlikte birlik olmanın güzelliklerini yaşayacağız.”

Editör: Haber Merkezi