Altyapı çalışmaları nedeniyle zemini tamamen bozulan, yaklaşık 185 metre uzunluğundaki Alayoğlu Sokağı, zemini yenilendikten sonra baskı asfaltla kaplanacak. Sokağın yan bölümleri baskı asfalt döşendikten sonra bordo-mavi renklere boyanacak. Suya ve iklim şartlarına dayanıklı boya ile boyanacak Alayoğlu Sokak, çalışmalar bittikten sonra güzel ve konforlu bir görünüme kavuşacak. 
4a3c13f8-b096-4b35-ab07-61ff6770cf3a

TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yalı Mahallesi’ni ziyaretinde mahalleliler tarafından Alayoğlu Sokağın yeniden yapılmasının talep edildiğini belirterek, “Birçok mahallemizde çalışma yapıyoruz. Özellikle altyapı çalışmaları nedeniyle zemini bozulan, deforme olan sokaklarımızı ve caddelerimizi öncelikli olarak ele alıyoruz. Tarihi Yalı Mahallemizin en işlek yerlerinden olan Alayoğlu Sokak da çalışma yaptığımız yerlerden bir tanesi. Mahallelerimizle özdeşleşmiş bu tip alanları vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda o mahallenin kültürüne, tarihi değerlerine ve hassasiyetlerine göre yeniden yapıyoruz. İnşallah bu çalışmalar bittikten sonra Alayoğlu Sokağımız çok güzel bir yapıya kavuşmuş olacak.” diye konuştu. 
c38a7f2c-2ccf-41ea-b437-518e9af71e9d

“PARÇALI GÖRÜNÜMDEN KURTULACAK”

Yalı Mahallesi Muhtarı Hamdi Karaçomak, Alayoğlu Sokak’tadaha önce birçok çalışmalar yapılmasından dolayı zemin bütünlüğünün bozulduğunu ve parçalı bir yapı oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: “Kanalizasyon sistemi yenilendi, doğalgaz hattı döşendi. Zemine beton döşendi. Şimdi altyapı çalışmaları tamamen sona erdi.  Ortahisar Belediyemiz de sokağımızı daha güzel ve kalıcı bir hale getirmek için yeni bir çalışma yapıyor. Zemin sağlamlaştırıldıktan sonra baskı asfaltla kaplanacak. Bu kaplamanın yan bölümleri de bordo-mavi renklere boyanacak. Ben çok iyi bir çalışma olacağını düşünüyorum. Böylece mahallemizin en işlek yerlerinden olan sokağımız, parçalı yapıdan kurtularak, bütüncül görünüme kavuşmuş olacak. Ben bu çalışmalardan dolayı mahallemiz adına bir kez daha Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç başta olmak üzere ekibine, başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.”

c07c1cff-81bb-4737-8703-15fa5f16ae61

Editör: Haber Merkezi