Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu BaşkanlığıÜniversiteler Koordinasyon Toplantısı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, çok sayıda üniversite temsilcisi, dekanlar, akademisyenler ve daire başkanları katıldı.

f38eb210-2e2c-4f54-be8a-5a8188a198ad

SPORUN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI
Toplantıda katılımcılara seslenen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, insanların daha sağlıklı bireyler olabilmeleri için spora yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Kendimde spor yapan bir akademisyen olarak, spor aktivitelerini önemsiyorum. Öğrencilerimizi akademik başarılara odaklarken, sporun biraz ihmal edildiğini düşünüyorum. Öncelikle spor, herkesi kötü alışkanlıklardan koruyabilecek faaliyet. Benim en büyük arzum; öğrenci akademik anlamda hayatına devam ederken bir yandan da spor ve müzik ile ilgilenmesi. Biri vücudu dinamik tutarken, diğeri ruhu dinlendiriyor. Bu noktada bizlerde Üniversiteler olarak özellikle spor alanlarını ihmal etmemeli, gençlerimize bu noktada tam destek vermeliyiz” dedi.

753ef1db-27a7-4a10-90f4-8181fb39c171

SPOR, KIYMETLİ BİR TANITIM ARACI
Sporun ülkelerin ve üniversitelerin tanınırlığını artırmada önemli bir alan olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bildiğiniz gibi 2021’deki Tokyo Olimpiyatları’nda 11 bin sporcu arasından Türkiye 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 13 madalya kazanarak büyük bir rekora imza atmıştı. Kadın Voleybol takımımız keza Dünya şampiyonu olarak bizlere büyük gurur yaşattı. Ferdi sporlarda Mete Gazoz, Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu gibi başarılı gençlerimizin sayısını artırmamız gerekiyor. Bizlerde Üniversitemizde spor alanlarımızı onarmaya ve yenilemeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz için salonların uzun süre açık kalmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 
08727a01-6e68-46c4-92cf-f200d8054bc6

‘ÜNİVERSİTELERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ’
Rektör Prof. Dr. Çuvalcı’nın ardından bir konuşma gerçekleştiren Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Federasyon çatısı altında yapılan faaliyetlere ve imza atılan başarılara yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin kişisel gelişimlerinde sporun önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Günay, üniversitelerin bu bilinçle spor yapmak isteyen ve müsabakalara katılma arzusunda olan öğrencilerini destelediklerini görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. 

95923c10-2410-4e9d-be9d-7d81d38d345e

PROF. DR. GÜNDOĞAN ÖNERİLERİ DİNLEDİ
Toplantıda son olarak söz alan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, “YÖK Spor Dostu Kampüs” projesi hakkında katılımcılara uzun bir bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN ayrıca, toplantıya katılan akademisyenler, daire başkanları ve üniversitelerin spor koordinatörlerinin önerilerini dinledi.

b76d87a5-38a0-4cf6-bc67-fcb1a96c55cc

Son bölümünde karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantı, hediye takdimi ve aile fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Muharrem Ayı Kardeşlik Programında bir araya geldiler Muharrem Ayı Kardeşlik Programında bir araya geldiler

Editör: Haber Merkezi