KTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen “Karabağ Zaferi’nden sonra Türkiye Azerbaycan İlişkileri” konulu konferansa yoğun katılım yaşandı.

865250e7-9745-4bbd-a50a-9f06d9f739af

Bolu Dağı Tüneli Uzatılıyor Bolu Dağı Tüneli Uzatılıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ), Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Rashad Mammadov’un iştiraki ile “Karabağ Zaferi’nden Sonra Türkiye Azerbaycan İlişkileri” konulu konferans düzenlendi. Nazım Terizoğlu Amfisi’ndegerçekleşen konferansa; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Doç. Dr. Nuru Guliyev, kamu kurum temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

7306d5d8-c771-466a-92fc-0aae4a60854c

‘İŞ BİRLİKLERİNİ GENİŞLETECEĞİZ’
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı “Tek Millet İki Devlet” anlayışıyla Türkiye ile Azerbaycan arasında güçlenen bağları işaret ederek, “Azerbaycan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesine vesile olacak, iş birliklerinin önünü açacak bu birliktelik bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Hem ülke olarak hem Üniversite olarak Azerbaycan Cumhuriyeti ile kardeş olmaya, iş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bu coğrafyada istikrar iklimine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı konuşmasında ayrıca, KTÜ ve Azerbaycan’da faaliyetlerine devam eden üniversiteler arasında imzalanan protokollere dikkat çekti.

7306d5d8-c771-466a-92fc-0aae4a60854c

VALİ YILDIRIM KARDEŞLİK VURGUSU YAPTI
Programda konuşan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, “Türkiye ve Azerbaycan siyasi ilişkileri bu derin bağların etkisiyle her zaman dostane ve kardeşlik atmosferinde seyretmiştir. Azerbaycan ile tesis edilen üçlü ve dörtlü işbirliği mekanizmaları da bölgesel istikrar, barış ve refaha katkı sağlayan önemli platformlardır. Azerbaycan Türkiye İlişkileri Konferansı bizlerin bu konudaki ufkunu derinleştirecektir. Konferansı sunan Azerbaycan Türkiye Büyükelçimiz Sayın Rashad Memmedov’a ilimizi teşriflerinden ve bu yararlı konferanslarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
8861b38a-1c65-4cf5-b767-081c5ba62eaa

DR. MAMMADOV, ÖNEMLİ KONULARA TEMAS ETTİ
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara “Karabağ Zaferi’nden sonra Türkiye Azerbaycan İlişkileri” konusu üzerine konferans veren Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Rashad Mammadov, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin önemli iş birliklerine imza attığının altını çizerek, Karabağ zaferinden sonra Türkiye ve Azerbaycan arasında atılan adımlara ilişkin katılımcılara önemli bilgiler verdi. Konferans, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ve Trabzon Valisi Sayın Aziz Yıldırım’ın Büyükelçi Dr. Rashad Mammadov’ahediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi