SAĞLIK TURİZMİNDE İDDİALIYIZ

TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da

IMG_8633-2

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Sağlık turizmi ile alakalı uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedeflerimizden bir tanesi turizme alternatif, farklı turizm konuları ile insanları bölgemize çekebilmek için çalışma yapmaktı. Sağlık turizmi 100 milyar, gayri resmi olarak 500 milyar doların üzerinde paradan bahsediliyor. Biz de TTSO olarak kümeleme yaparak sağlık turizm grubu kurarak çalışmalara başladık. Gürcistan, Azerbaycan ve geçen hafta da Bakü’de görüşmelere katıldık. Görüşmeler olumlu geçti. Basamak basamak gideceğiz. Sağlık ihtiyacı olan hastaları bölgemize çekebilmek için çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz” dedi.

IMG_8637-1

TURİZM 12 AY

Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alternatif turizm kollarına da gireceğiz. TTSO olarak öncelik turizm ve sağlık turizmine yöneldik. 3 aylık yaz sezonu haricinde otel ve konaklama noktaları boş kalıyor. Bu bizim için büyük bir avantaj. Sadece sağlık turizmi değil, bölgedeki insanları alışveriş için getirmek için de çalışmalarımızı yapıyoruz. Trabzon ile Bakü’ye haftada 4 uçak seferi yapılıyor. THY’de bir çalışma yapıyor. Tiflis’le de uçak çalışmamız var. Tebriz’de Trabzon’a çok ilgili. Tebriz’den Van’a geliyorlar. Van’dan Trabzon’a direk uçak seferi çalışmamız var. Yazın en çok turist alan bölgeyiz. 9 aylık dönemde de

IMG_8643-1kentimizi doldurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yazın turistlerin otellerden daha uygun fiyatla konaklaması için de çalışma olacak. Ekip arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık il müdürümüz de her zaman yanımızda. Bundan da mutluluk duyuyoruz.”

GELECEKTEN UMUTLUYUZ

İl sağlık müdürü Dr. Hakan Usta, “TTSO nezdinde sağlık turizmi kentimizde ivme kazanıyor. Bu organizasyonun içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Güzel bir süreci de gözlemliyoruz. Bütünsel yaklaşımlar rağbet görüp güven veriyor. İnsanlar karşısında muhatap görüyor. Bu birlikteliği oluşturan TTSO başkanımıza teşekkür ediyorum. Bakü’de sağlık müdürlüğü ve fakültesi ile bir bütünlüğü gördüm. Başkalarına açılmayan kapıların bize açıldığını gözlemledim. Trabzon ismi büyük. Bakü’de bunu gördük. Sağlık turizmi ülkemiz için çok önemli. Dünyadaki pastadan pay almak için cumhurbaşkanımız başkanlığında mücadele veriliyor. Ülkemiz kazanırken ilimizin de kazanması için programlar yapıyoruz. Erişebirilliiğin sağlandığı her yerde her türlü faaliyet yapılır. Trabzon güzel bir şehir. Batum, Bakü, Tiflis, Trabzon’a yakın bir lokasyonda. Kültürleri de bizle aynı olan şehirler. Buradaki turizm hareketini Trabzon üzerinden yaptığımızda oradaki insanların sağlığa da daha kolay ulaşabilecekler. Dubai, Cidde, Almanya’daki direk uçuş lokasyonları Ukrayna, Rusya seferlerinin olması durumunda kentimizdeki çekim alanı daha da artacaktır. Turizmde de canlanma olacaktır. Bu mücadelede hep birlikte ciddi bir hizmet yarışında olacağız. Gelecekle ilgili umudumuz oldukça fazla. Özel hastanelerimiz başta olmak üzere, fakültemiz de istifade ediyoruz. Gelen turistin rahat etmesi konusunda da kamu devreye giriyor. Sağlık turizminin girdisi şehrimize ve ülkemize kalıyor. Organizasyon bizleri mutluluk verici bir sonuca götürüyor. Bizi 12 aylık süreçlere taşıyacak eğitimle ilgili açılımları da gözlemledim. Başkanımızın önderliğinde rektörlerimizin yapacağı ziyaretle yurt dışı öğrenci sayılarından daha fazla yararlanabiliriz” diye konuştu.

Editör: Ömer Altıntaş