Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

33679326 B08B 49Cc 978B Ddba13Cb8B51

Trabzonlu Efsane Bakan Adnan Kahveci, vefatının 33. yılında kabri başında anıldı
Trabzonlu Efsane Bakan Adnan Kahveci, vefatının 33. yılında kabri başında anıldı
İçeriği Görüntüle

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Programda konuşan Vali Tahir Şahin, 6 Şubat depremlerinin büyük acılar yaşattığını belirterek afetlerden ders çıkarılması ve daha dirençli bir toplum oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Afetlere karşı önceden hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Şahin, kamu kurumları ile üniversitelerin koordineli çalışmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Şehir planlamasında risklerin önceden belirlenmesi gerektiğini söyleyen Vali Şahin, bölgenin heyelan ve taşkın gibi doğal riskler taşıdığını, bu nedenle bilimsel çalışmaların yol gösterici olduğunu belirterek akademisyenlere teşekkür etti.

E1798965 5714 42Ca B643 B07350B814C1

Program kapsamında düzenlenen panelde Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, Prof. Dr. Demet Sağlam Aykut ve Dr. Öğr. Üyesi Galip Usta sunum yaptı.

Dd242022 0929 4355 B0D1 85652343D550

Panelde depremlerin toplumsal etkileri ve afet sonrası iyileşme süreçleri ele alındı.

Muhabir: Ömer Altıntaş