TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da hizmet veren sağlık turizmi yetki belgeli hastaneler, sağlık kuruluşları ve acentelerin Bakü’deki sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmelerin çok verimli geçtiğini vurguladı.

IMG_7743-1

TTSO’nun Trabzon Sağlık Turizmi HİSER Projesinde İhtiyaç Analizi Faaliyetinin tamamlanmasının ardından, ilk organizasyon hedef ülkeler arasında yer alan Azerbaycan’a gerçekleştirildi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, TTSO Meclis Katip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon’da sağlık turizmi yetki belgesiyle faaliyet gösteren hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentesi yetkililerinden oluşan heyet Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de çeşitli temaslarda bulundu.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMESİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bakü’de proje yararlanıcısı hastane, sağlık kuruluşu ve acentelerin yer aldığı ikili iş görüşmesi etkinliği düzenlendi. Azerbaycan sağlık sektöründe hizmet veren hastane temsilcileri, doktorlar ve acente yetkilileriyle yapılan ikili iş görüşmelerinde, Trabzon’daki sağlık sektörünün tanıtımı yapıldı ve olanaklar anlatıldı.

ÇELEBİ: DİREKT UÇAK SEFERİ OLMASI BÜYÜK AVANTAJ

TTSO üyesi firmalar Yunanistan seyahat acenteleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi TTSO üyesi firmalar Yunanistan seyahat acenteleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da turizmin çeşitlendirilmesi çalışmaları kapsamında sağlık turizminin önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, “Odamızın yürüttüğü Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında Azerbaycan’da temaslarda bulunuyoruz. Azerbaycan, Gürcistan’la birlikte en önemli hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Bakü’ye direkt uçak seferlerinin olması büyük bir avantaj. Aynı şekilde Tiflis için de direkt seferler koyulması konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Azerbaycan’daki ikili iş görüşmeleri sağlık sektörümüz açısından çok verimli geçti. Sağlık turizminde dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’la önemli çalışmalara, ortaklıklara imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi