Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) koordinasyonunda, 3-5 Ekim 2025 tarihleri arasında BoraboyGölü Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilecek olan kamp; doğa temelli eğitimler, kültürel paylaşımlar ve sosyal etkinliklerle 42 farklı ülkeden gelen yaklaşık 400 uluslararası öğrenciyi bir araya getirdi.

Çelebi'den Sahil Güvenlik'e ziyaret
Çelebi'den Sahil Güvenlik'e ziyaret
İçeriği Görüntüle

Cc921F8F E406 48A0 B2D2 9D03711Cac11

Dostluk Köprüleri Kuruldu
Etkinlik kapsamında KTÜ’nün Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekibi, kampın ilk gününde yürütülen doğa temelli etkinliklerde aktif görev aldı. Ekip, katılımcılara afet bilinci, doğa güvenliği ve ilk yardım konularında farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca KTÜ’lü uluslararası öğrenciler de farklı ülkelerden gelen öğrencilerle çeşitli kültürel paylaşım etkinliklerinde yer alarak dostluk köprüleri kurdu.

“Büyük Memnuniyet Duyduk”
Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bu kamp, farklı ülkelerden öğrencileri bir araya getirerek kültürel çeşitliliğin bir zenginlik olduğunu hatırlatıyor. Farklı diller konuşuyoruz ama aynı duyguları paylaşıyoruz. KTÜ olarak, hem uluslararası öğrencilerimiz hem de gönüllü arama kurtarma ekibimizle bu anlamlı etkinliğe katkı sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ömer Altıntaş