Başkan Genç Bilimde Çığır Açan Trabzonlu Furkan Öztürk’ü Tebrik Etti Başkan Genç Bilimde Çığır Açan Trabzonlu Furkan Öztürk’ü Tebrik Etti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Büyük Başarı

8Dfce50F Edce 4259 Acf5 A76Ce1F103F4

Her yıl Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen ve patentli bir öğrenci organizasyonu olan Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan Eczacılık Fakültesi arasındanseçilen temsilci öğrencilerin teorik eczacılık bilgileri ile majistral ilaç hazırlama ve hasta bilgilendirme konularında yetkinliklerinin değerlendirildiği bir yarışmadır. Bu geleneksel etkinlik, yarışmanın yanı sıra ilaç ve eczacılık sektör temsilcilerini, akademiyi ve öğrencileri bir araya getiren,alanında prestijli bir organizasyondur. 
57683B14 E2B0 4D7C 8A19 3Bb4533C45Fc

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Hasta Bilgilendirme Yarışması Düzenleme Komitesi tarafından 3-6 Ocak 2024 tarihleri arasında üç aşamalı olarak gerçekleştirilen fakülte içi yarışmada, 5. sınıf öğrencisi Ayşe Turgut birinci olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni 20. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda temsil etme hakkı kazandı. Ayşe Turgut, Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nın ön eleme aşamalarını başarı ile geçerek 31 Eczacılık Fakültesi öğrencisi arasından ilk 16 arasına girdi ve yarışmanın Ankara’da düzenlenen son aşamasına katıldı. Yarışmanın son aşamasında, finale kalan 16 fakülte temsilcisi adayın, sanal eczane ortamında; hasta karşılama, iletişim becerileri ve ilaç bilgisi değerlendirildi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni 20. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda temsil eden 5. sınıf öğrencisi Ayşe Turgut, yarışmasının tüm aşamalarını başarı ile tamamlayarak birinci oldu. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Editör: Haber Merkezi