CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN VEFATININ 85. YILI NEDENİYLE YAPILAN BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Dilber mesajında; Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin mimarı, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. 

20. Yüzyılın başlarında milletimizin yaşadığı büyük zorluklar karşısında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’da bir meşale yakarak Türk milletini şaha kaldırmıştır.

Türk askeri ve Türk milleti en zor koşullarda bile bağımsızlığına olan inancını yitirmemiş, büyük önder Atatürk’ün çizdiği yolda ülkesine ve vatanına sahip çıkmıştır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve vatanını korkusuzca savunan kahraman şehitlerimiz eşi benzeri görülmemiş bir destan yazarak  tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.

Dize getirdiği devletlerin liderleri dahi, bağımsızlığa ve hürriyete inanan, hayatını Türk milletinin şerefle yaşamasına adamış, zeki, eşsiz, askeri bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk karşısında saygıyla eğilirken, hem komutan hem de lider olarak Atatürk dünyanın gıpta ile baktığı bir insan olarak tarihe geçmiştir.

Savaş meydanlarına sığdırdığı nice zaferleri, kurduğu hür, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran, düşman postalları altında inim inim inleyen bir avuç halkı yeniden ayağa kaldırıp, bütün ayrılıkları bir kenara koyup, ortak kültür ve değerler etrafında birleştirerek Türk milletini bu topraklara yeniden egemen kılan büyük devlet adamına ne kadar minnet  duysak azdır.

Askeri dehası ile birlikte, çevreye ve yeşile olan duyarlılığı, çiftçiye ve tarıma verdiği önem, bilim ve eğitime gösterdiği ihtimam, kadına ve gençliğe atfettiği değer, çocuklara duyduğu sonsuz sevgi ve güven Mustafa Kemal Atatürk’ün günümüz sorunlarına yıllar öncesinden çözümler sunduğunu ve bu çözümleri yaşantısında bizzat tatbik ettiğini göstermektedir.       

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Evinde Ziyaret Etti Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Evinde Ziyaret Etti

“En büyük eserim” dediği ve geçtiğimiz günlerde 1002üncü yılını şan ve şerefle kutladığımız Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” vasiyeti ile Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak üzere gelecek nesillere miras bırakmıştır. 

Bizler, bu emaneti ne pahasına olursa olsun korumak ve ilerletmek mecburiyetindeyiz. Bu nedenle gençlerimize Atatürk’ü, büyük mücadelesini, eserlerini ve fikirlerini doğru bir biçimde anlatmak ve öğretmek zorundayız. 

Türk milleti, tarihin ender yetiştirdiği böylesine büyük bir şahsiyete sahip olmakla ne denli gurur duysa azdır. Atatürk fikirleriyle, ilkeleriyle ve yaşam biçimiyle hayatımızın her alanında örnek alınacak ve saygı duyulacak bir değerdir. 

Vefatının üzerinden 85 yıl geçmiş olmasına rağmen hiç eskimeyen ilkeleri ile yolumuzu aydınlatan ışık, eğitimin, bilimin ve çağdaşlığın yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve özlemle anıyor, her geçen yıl yokluğunu daha fazla hissediyoruz. Yolu yolumuz, ilkeleri ilkemizdir. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Coşkun DİLBER

Kamu-Sen İl Başkanı

Editör: Haber Merkezi