İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarına gece boyunca devam etti.

IMG_4974
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin Kazan el-Neccar mahallesine düzenlenen hava saldırıları sonucu sabahın ilk ışıkları ile ortaya çıkan görüntüler vahşetti.

IMG_4973
"İSRAİL FOSFOR BOMBASI KULLANDI"

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde nüfusun yoğun olduğu bölgelere İsrail uçaklarının düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandığını bildirdi.

IMG_4969-1

Filistin  Ramallah.mix medya platformu hesabından yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail, Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı olan beyaz fosforu kullanıyor." ifadeleri yer aldı.

IMG_4970-2
Açıklamada, İsrail'in fosfor bombasını Gazze'nin kuzeyindeki Kerame bölgesinde kullandığı aktarıldı.

IMG_4972

İsrail Gazze yerleşim yerinde cami,Hastane ve yaşam alanlarını vurarak tamamen yok ederken insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Gazze’ye su elektrik ve gıda girişi günlerdir kesilmiş insanlar açlıkla ölüme terk edilmiş durumda . 
IMG_4977

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu durumu şöyle açıklıyor . 

Gazze, iki gündür çok ağır bombardımana maruz kalıyor. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz.

IMG_4975

Türkiye çatışmaların bir an önce durması ve gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapacaktır.               

Gazze halkının yaşadığı trajedinin hafifletilmesi ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması noktasında da çalışmalarımız sürüyor.

IMG_4976

1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekiyor.

Bu konuda geç kaldığımız her gün, maalesef bölgemiz çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacaktır.

IMG_4972

Dün bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdim. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Katar Emiri Şeyh Temim bin El Sani, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bölgedeki son durumu ve gelişmeleri ele aldık.

Bugün Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin ve BM Genel Sekreteri Sayın Guterres ile de görüşmem olacak. Bu görüşmeleri Körfez ülkeleri dâhil genişleterek, geliştirerek devam ettireceğiz.

“Adil bir barışın kaybedeni olmaz” düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Editör: Muharrem Altıntaş