Yüksel İskender Aksu, Trabzonlu bir kadın aktivisti. Aksu, Ankara’da uzun yıllar Trabzon Kadın Platformunda da çalıştı. Hatta, kurucusu.

e81ad645-b05f-4097-b8a7-2e43f7b4d9b8

Yüksel İskender Aksu, 8 Kasım’da Kültür İl Müdürlüğünün Uzun Sokak’taki sanat galerisinde yıllarını verdiği bir araştırmanın, fotoğraf sergisini açıyor.

Kayseri ve İzmir Devlet Tiyatroları Akçaabat’ta Kayseri ve İzmir Devlet Tiyatroları Akçaabat’ta

Trabzon kadın giyiminin tarihi süreçteki evrimini fotoğraflara günümüze taşıyan Aksu, bu değerli fotoğrafları da kitaplaştırdı.

Yüksel İskender Aksu, sergisi ile ilgili şunları söyledi.

“Sergimiz, 9 Kasım’da açılıyor. Herkesi bekliyoruz. Özellikle kadınlar ve kız çocuklarımızı..

Trabzon kadının tarihsel süreçte giyinişi sergisi, Trabzonlu ailelerin albümlerinden 6 yıllık bir çalışma ile toplanan eski sararmış fotoğrafların stüdyolarda temizlenip, kazanıma döndürülmesiyle kurgulanmış ve  Trabzonlu ailelerin katılımıyla imece usulü oluşturulmuştur. O nedenle ortak bir çalışmanın emeğin ürünüdür.  Bu gün bu ilgi ve beğeniyi hak eden Trabzon kadınlarının kendisidir.  Cumhuriyetimizin 100.yılında onun kazanımlarıyla bireysel hak ve özgürlüklerini kazanan, sosyal ve toplumsal, kamusal hayata karışan  kadınımız giyiniş tarihini de kendisi oluşturmuştur. Hepsine bu emek ve destekleri için teşekkür ediyorum.

Trabzon’da KTÜ Trabzon Meslek Yüksek Okulu Tasarım bölümü öğretim görevlisi Nazmiye Aydın hanımefendiye zengin kadın giysileri arşivinden  çıkararak katkıda bulunduğu kıyafetler için de ayrıca teşekkür ediyorum..”

Editör: Haber Merkezi