Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı tek perdelik oyunun yönetmen koltuğunda İbrahim Gürsoy oturuyor.  Adnan Akyüz, Ali Akçay, Batuhan Sağlam, Burcu Çolak, Ali Değermenci, Dilara Bal, Elvan Sivil, Kader Kara, Oğuzhan Sağır, Okan Erdoğan, Onur Şirin, Samet Demirci ve Sinem Yeniay’ın rol aldığı oyunun teknik kadrosunda ise Elvan Sivil, Melih Türkay ve Sevinç Sıla Akgün yer alıyor.


Kültür Merkezinin olmaması kanayan yaramız…
Bu yıl Trabzon Tiyatrolar Birliği tarafından ikincisi düzenlenen Trabzon Tiyatro Festivalinde son kez sahnelenen ‘Dilek Ağacı’ büyük beğeni topladı.
Salonu dolduran tiyatro severler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışlarken oyunun sonunda oyunun yönetmeni İbrahim Gürsoy’a Trabzon Tiyatrolar Birliği tarafından plaket takdim edildi. Yönetmen Gürsoy, oyun için çok emek sarf ettiklerini ve salon sıkıntıları olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:
“Bizler saat 18.00 den sonra tiyatro yapabiliyoruz ve herkes büyük fedakarlıkta bulunuyor. Bu tabi ki ister istemez mental yorgunluğu da beraberinde getiriyor. Oyun çıkarırken çalışma esnasında zorluklar yaşanabiliyor. Zaman dilimi olarak tiyatroya tam anlamıyla sarılabilsek eminim çok daha güzel işlere imza atabiliriz. Trabzon’da yıllardır tiyatro yapan fedakar gruplarda var. O anlamda çok zengin bir altyapıya sahibiz. Bizim kanayan yaramız bir Kültür merkezimizin olmaması. Provalarımızı alabileceğimiz, tiyatrolarımızı sahneleyebileceğimiz  profesyonel anlamda bir salonumuzun olmaması. En büyük eksiğimiz bu. Ama tabi ki sizler salonları doldurdukça, oyunları takip ettikçe, alkışlarınızla bizlere o yaşama kaynağını  sağlamış oluyorsunuz. İyi ki varsınız. Hepinize teşekkür ediyorum.”
Oyunun konusu:  
Uçsuz bucaksız bozkırın ortasında tek başına yaşayan bir ağacı, devlet kamulaştırma kararı alır ve ağacın başına da bir memur görevlendirilir. Artık herkes özgürce dileğini ağaca bağlayabilmektedir. İnsanların dilek dileme haklarını yasal çerçevelerle belirleyip oluşabilecek kargaşayı ve kaosu önlemekle görevli olan memur, geçmişindeki sisteme ve halka olan kırgınlığı nedeniyle artık her iki tarafın da istediğine dönüşme kararı almıştır.
26 Mayıs’ta Rize’de…
Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi ve Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde toplamda 20 kez sahnelenen ‘Dilek Ağacı’ oyunu, 26 Mayıs 2023 Cuma günü saat: 20.00 de Rize Fındıklı Belediyesi Turan Bulak Kültür ve Sanat Merkezi’nde Rizeli tiyatro severlerle buluşacak.