Mevcut okulun, aslına sadık kalınarak bakım ve onarımının yapılacağını belirten Başkan Kaya, “Elbirliğiyle okulumuzu açacağız ve öğretmen aydınlığını tekrar köyümüze getireceğiz” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, hatalı politikalar sonucu köylerin boşaldığını, insanların çocuklarının eğitimi için köyleri terk ettiğini söyledi.

48B8Beef 833A 4F99 8D4E 67123C386746
2002 yılından bugüne on binlerce köy okulunun kapatıldığına dikkati çeken Başkan Kaya, “Köylerin boşalması, üretime büyük darbe vurdu. Şehirlere göç hızlandı, bu durum da işsizliği ve yoksulluğu artırdı. Bütün bu olumsuz sonuçların ortaya çıkmasındaki ana sebep, köy okullarının kapatılması olmuştur. Bu çok büyük bir hataydı, bu hatadan dönülmesi gerekir” dedi.
Köylerin yeniden hayat bulması ve üretimin artması için okulların ve sağlık ocaklarının yeniden açılmasının şart olduğunun altını çizen Başkan Kaya, köy halkının talebinin de bu yönde olduğunu ifade etti.

Cacdffa1 Fb9E 45F5 8049 6A872A05F6C9

BAŞKAN KAYA, YEŞİLBÜK KÖYÜ İLKOKULU’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Başkan Kaya, kendisinin de ilkokulu okuduğu ve uzun süredir kullanılmadığı için son derece bakımsız bir halde olan Yeşilbük Köyü İlkokulu’nda incelemelerde bulundu.
Muhtar Eşref Çakıroğlu’nun yanı sıra ilkokul arkadaşlarının da eşlik ettiği Başkan Kaya, “Ben bu okulda okudum. Okuduğumuz ve çok şey borçlu olduğumuz okulumuz şu anda harabeye dönmüş durumda. Burada çok güzel yılarımız geçti, müthiş bir arkadaşlığımız vardı. Bu okuldan ne öğretmenler, ne mühendisler, ne doktorlar yetişti. Bu okul milletvekili çıkardı, belediye başkanı çıkardı. Okulumuzu hızlıca elden geçirip tekrar eğitime kazandıracağız ve öğretmen aydınlığını tekrar köyümüze getireceğiz” diye konuştu.

Vali Yıldırım, Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetimini Kabul Etti
Vali Yıldırım, Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetimini Kabul Etti
İçeriği Görüntüle

9E833Df6 Acb9 4F8B B6Ea Cce4Cc8Ee167
Okulun yeniden açılması yönünde köy halkının da yoğun talebi olduğunu hatırlatan Başkan Kaya, onarımın tamamlanması ve eğitime hazır hale getirilmesinin ardından okulun yeniden açılması için gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti.

Muhabir: Ömer Altıntaş