AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bugün İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi
IMG_7925-1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜN AÇIKLADI
AK Parti’nin Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Genç, ilk toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. 
‘Trabzon için Gerçek Belediyecilik’ başlığı ile İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya, partililerin yanı sıra gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. 

IMG_7988

PARTİLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Genç’i, hem bina içerisinde hem de bina dışında bekleyen partililer, yoğun kalabalık oluşturdu. 
Partililerin destek ve tebrikleri ile İl Başkanlığına gelen Genç, yoğun ilgiden dolayı salona da girmekte zorlandı.

IMG_7971-1

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Basın Toplantısına, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, İlçe Belediye Başkanları, adayları ve çok sayıda partili katıldı. 
Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Mumcu, “Ben öncelikle 5 yıl boyunca Trabzon’umuza hizmet eden sayın Murat Zorluoğlu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hizmetleri ile Trabzon’umuza damga vurmuş bir çok eser kazandırmış başkanımıza, yaptığı hizmetlerden dolayı Allah Razı Olsun diyorum. 
Tüm Trabzon halkı ve teşkilatım adına kendisine teşekkürlerimizi sünüyor, bundan sonraki yaşantısında kendisine başarılar diliyoruz” dedi. 
IMG_7934-1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VERİLEN SÖZ
Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ilan ettiğini ifade eden Mumcu, “31 Mart Yerel Seçimlerinden 18 ilçemizle birlikte Cumhur İttifakı olan Türkiye’de Büyükşehirler arasında oy oranıyla ilk 3’e gireceğiz. Bunun sözünü Sayın Cumhurbaşkanımıza, Belediye Başkan adayımızla birlikte verdik. Buralarda veriyoruz. Kararlıyız, hazırız, bu işi başaracak güçteyiz. İnşallah başaracağız. 
Bmiz adayımızın akasındayız. Büyük bir tarih yazacağız Trabzon’da. Bu yolda hep beraber ilerleyeceğiz” dedi. 
IMG_8304-1

AMASIZ FAKATSIZ… 
Mumcu, amansız, takatsiz hep beraber Genç’in arkasında toplanacaklarına dikkat çekerek, “AK Belediyecilik ile Trabzon zaten tanıştı, çok büyük mesafeler kat etti. Bundan sonra 18 ilçede Trabzon’da kalıcı eserler yapmaya, hizmet belediyeciliğinin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vermeye hep beraber devam edeceğiz” diye konuştu.

IMG_7988

Mumcu’nun ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ise özetle şu şekilde konuştu: 

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun sayesinde hiçbir zaman yaptığımız ifa ettiğimiz bu görevler vesilesiyle halkımıza, milletimize mahçup olmadık. 
Şu anda 2. Dönemini tamamlamakta olduğumuz Ortahisar Belediyemizde kurucu Belediye Başkanı olarak 10 yıl vazife ilan ettik. 
Şimdi yeniden yerel seçim arefesindeyiz. 
IMG_7971-1

İSTİŞARE SÜRECİ NASIL İŞLEDİ
Burada teşkilat mensuplarımızın kanaatleri, Trabzon halkının, hemşerilerimizin teveccühü, tamamlanan istişare süreçlerinden sonra Genel Merkezimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve temsilleri ile dün itibariyle resmen ilan edilmiş olarak yeni bir hizmet yolculuğunda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınızda bulunuyorum. 
AK davamızın kuruluşundan itibaren içinde bulunan kardeşiniz olarak şu anki sıfatımla hem mutluluğunu, hem de teşkilat mensubu olarak gururunu yaşıyorum. 

IMG_7962-2

TEBLİĞ EDİLDİKTEN SONRA ZORLUOĞLU’NUN ARADIM
İstişare süreci tamamlanıp, adaylığımız ilan edildikten sonra il olarak beraber mesai birlikteliği yaptığımız sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zoruloğlu’na aradım. 
Şu hususu kıymetli il başkanımız gibi bende ifade etme istiyorum: Bu dönem Trabzon’umuza hem Büyükşehir hem de Ortahisar Belediyemiz ahenkli çalışmayla güzel hizmetler kazandırdık. 

ZORLUOĞLU’NUN SÖZLERİNİ AÇIKLADI
Bu nedenle bende Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na çalışma ahengi ve hizmetler dolayasıyla burada bütün hazirun adına en içten teşekkürlerimi iletiyorum. 
inşallah el birliği ile beraber yeni dönemin arefesinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın sözüyle, “bütün gücümüzle bu vazifeyi size emanet edeceğim 31 Mart’a kadar hep beraber bütün gücümüzle en büyük başarıyı sağlamak için çalışacağım” dedi.

Bu istişare sürecinde ve bundan sonraki süreçte, başta çok kıymetli İl Başkanım, onun liderliğinde bütün teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum. 
Hepsi sağ olsun, onlarla beraber biz bu mücadeleyi yaptık bugüne kadar, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 
IMG_7937-1

STARTI HEP BERABER VERDİK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu, önceki bakanımız Adil Karaismailoğlu, milletvekillerimize hepsine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. 
Bu denklem içinde oluşturacağımız sinerji ile hizmet edeceğiz. Akşam beraberdik, startı beraber verdik. Hemen çalışmaya başladık. Hepsinin sizlere selamlarını iletmek istiyorum. 

Şehrimiz, tarihin kültürün sanatın öne çıktığı bir şehir. Ama aynı zamanda bir eğitim şehri, spor şehri, son yıllarda gelişen trendi olan turizm şehri. Bu özelliklerimizi daha da zenginleştirmek, kalıcı hale getirmek, geleceğe taşımak adına bugüne kadar Kültür Sanat Alanında, tarih alanında yaptıklarımızı aynı anlayışla devam ettireceğiz. 
Bunları önemsiyorum. 
Kadim Şehriz, Merkezi şehriz, bütün bu özelliklerimizi esas alarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. 

Muharrem Ayı Kardeşlik Programında bir araya geldiler Muharrem Ayı Kardeşlik Programında bir araya geldiler

GÜLCEMAL, SANAYİ SİTELERİ, ÇÖMLEKÇİ VE RAYLI SİSTEM
Şu hususu da tespit olarak paylaşayım: Murat Zorluoğlu başkanımız ile birebir başlayan projelerimizi süratle aynı anlayış ve el birliği ile tamamlayacağız. Gülcemal Projeleri, Sanayi Sitelerinin dönüşümü, yeni sanayiye nakli ve Çömlekçi Projesi tamamlayacağız. 
Akşam da kıymetli Başkanımızla beraber geldiğimizde Trabzon’un beklentileri olan hedefleri olan şu anda Ulaştırma Altyapı Bakanlığına devredilmiş olan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi müştereğinde beraber yapılacak olan Raylı Sistem başta olmak üzere hangi sözler verilmişse, el birliği ile hak eden hemşerilerimizin hizmetine sunmanın gayretinde olacağız. 

ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA BAKANLIKTAN DESTEK
565 km alt yapı çalışması. Ortahisar Belediye Başkanı olarak bu işin üst yapı kısmında paydaşı olarak, hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın, esnaflarımıza temiz içme suyu temin etmek için yapılan alt yapı çalışmasında Ulaştırma bakanlığından alacağız destekle şehrimizin bütün sokak ve caddelerini tamamlayıp daha güzel hüviyete bürünecek. 

TARIM ALANINDA YAPILACAKLAR
Tarımı Büyükşehir’i Belediyesi olarak ayrı başlık altında, çalışma ortaya koyacağız. Çünkü ben şuna inanıyorum. Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Artık böyle bir durumdayız. Üretimi arttırmamız lazım. Üretimi arttırmak, istihdamdan sorumlu bir belediye başkanı olarak bu şehre istihdam getirmek, yatırım getirmek demektir. 

2 dönem belediye Başkanlığı yapıyorum. 2. Dönemi tamamlıyoruz. Her yıl her dönem biz şunları söz vermiştik. Şunları yapabildik, şunları yapamadık diye kendi karnemi kendim ifade ediyorum. 
Her şeyi yaptık öyle bir şey yok. Samimiyetle beraber bunu halkımızla vatandaşımızla paylaştığımızda samimiyet üzerine kurguladığınızda o eksikliğinizi vatandaşınız görüyor ve onu absorve ediyor. Yaptıklarımız, yapacaklarımızla bu şehri daha da güzelleştirmeye, yaşama sebeplerini daha da arttıran anlayışı hep beraber ortaya koyacağız. 

Biz 14 ve 28 Mayıs Seçimlerinde hamdolsun başta Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı olarak parlamentoda da Cumhur İttifak olarak seçimleri kazandık. 14 Mayıs seçimlerini tescil edecek ve tahkim edecek seçim bu seçim olacak. O nedenle teşkilatımın gücünü hissederek, bütün Trabzonlu hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum. 
Siyaset güç alma işidir. Arkanızda gücü ne kadar hissederseniz, kendinizi o kadar iyi ifade edersiniz, o kadar da talep edersiniz. Trabzonlu hemşerilerimden bu manada büyük bir güç istiyorum. Hedef koyduk ilk 3’e gireceğiz. Bunu Cumhurbaşkanımızla da paylaştık. Dereceye girerek alacağımız sonuçla bu güzel şehrimize daha güzel hizmetler yapacağız. 

CUMHUR İTTİFAKIMIZLA ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Trabzonspor’umuz şampiyon olacak demiştim. Çok şükür şampiyonluğu gördük yaşadık.. Ondan sonra ki seçimde AK Parti ile şampiyon olacağız demiştik. Cumhurbaşkanımızla şampiyon olduk. Şimdi de 18 ilçe belediyemizle, Cumhur İttifakımızla birlikte yine yeniden şampiyon olacağız inşallah.

“Evvelki sene Trabzonsporumuzun şampiyon olacak demiştim. Çok şükür şampiyonluğu gördük ve yaşadık. Sonraki seçimde AK Partimiz şampiyon olacak demiştik, Cumhurbaşkanımız ile birlikte yeniden şampiyon olduk. Şimdi de Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve 18 ilçe belediyemiz ile beraber, Cumhur İttifakımız ile birlikte yine yeniden şampiyon olacağız.”

ORTAHİSAR OLMAK ÜZERE 18 İLÇENİN ALLAH’IN İZNİYLE MUVAFFAK OLACAĞIZ
Hemşerilerim Ak Belediyecilik için çalıştı. 31 Mart’ta bunu gireceğiz. Rakipsiz siyaset yok. Bu demokratik platformdur. Rakiplerimiz olan bütün siyasi parti adaylarına da biz hayırlı olsun dileklerimizi ileterek medeni yarışla yarışacağız. 
Bütün siyasi partilere oy vermiş hemşerilerimizin desteğiyle beraber, siyasi bir münazaran ötesinde bu hizmeti bugüne kadar yapmış, Rüştü’nün ispat etmiş AK Belediyeilik ile yolumuza devam edeceğiz. Başta Ortahisar olmak üzere 18 ilçenin tamamında biz, Allah’ın izniyle muvaffak olacağız. 

18 İLÇE İÇİN İSTİŞARE SÜREÇLERİ…. 
Büyükşehir Belediyemizin ile istişare mekanizması oluşturuldu, kıymetli teşkilatımızdan başlamak üzere, kamuoyu bütün parametreyseler Genel Merkezimize iletildi. Bu istişare süreçleri önümüzdeki günlerde, muhtemelen önümüzdeki hafta ilçelerimiz için tamamlanacak. Cumhur İttifakı olarak 18 adayımızla ipi göğüsleyeceğiz. 

Ortahisar Belediyemiz olarak bütün sosyal kesimlerle iç içe olduk. Belediye imkanları dahilinde yine aynı anlayışla devam edeceğiz. Bu şehrin ekonomisi bizi ilgilendirir. Üst ölçekte, yatırımına, gelişimine, trendine uygun hangi adımlar atılması gerekiyorsa onları da ivedi olarak atacağız.

Editör: Ömer Altıntaş