Hassoy Yenilenmiş Mercedes-Benz Otobüslerin İlkini Teslim Etti Hassoy Yenilenmiş Mercedes-Benz Otobüslerin İlkini Teslim Etti

Akçaabat Belediyesi bünyesinde 2022 yılında faaliyete geçirilen Bitki Üretim Seralarında bugüne kadar toplamda 322.477 bitki üretildi ve 5 Milyon TL tasarruf sağlandı.

d4b84d4e-2df7-48e2-a11e-88da02e909de

Akçaabat Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Belediye bünyesinde kurulan seralar ileri teknolojiye dayalı “Modern Sera” donanımlarına sahip. İklimlendirme sisteminin bulunduğu seralarda, 12 ay boyunca iklime bağlı kalmadan üretim yapabiliyor ve yüksek verim elde ediliyor. Seralarda kurulan iklimlendirme sistemi; günümüzün yüksek teknolojilerden de yararlanılarak nem, ısıtma, soğutma iklim koşullarını otomasyon sistemiyle kontrol ve optimize eden teknolojik uygulamayı içeriyor.

Kaynakları verimli kullanmak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla kurulan Bitki Üretim SeralarındaAkçaabat genelindeki peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere üretilen süs bitkilerinin yanı sıra meyve fidanları da üretiliyor. 
ae3afe2b-dc64-4ade-ba33-d3722891710d

Bitki Üretim Seralarında üretilen meyve fidanları ise kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde yapılan çiftçi destekleme projeleri kapsamında üreticilere ücretsiz olarak veriliyor. 
efe65df0-2ca7-4433-8d73-2d900da18b69

Bitki Üretim Seralarıyla birlikte hedeflenen tasarrufun üzerine çıkıldığını özellikle vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “İleri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli, geniş pazar imkânı olan, Akçaabat’ta istihdamı arttıran, hem ilçenin hem de ülkenin ekonomisine katkıda bulunan projeler hazırlıyor ve bu projeler, tek tek hayata geçiriyoruz. Bitki Üretim Seralarımızın ikinci yılında yani 2023 yılında yaklaşık olarak 2,5 Milyon TL tasarruf etmeyi hedeflemiştik. Bugün geldiğimiz noktada hedeflediğimiz tasarruf tutarını geçerek 3 Milyon 650 Bin TL tasarruf ettik. Akçaabat Belediyesi olarak hem ilçemizin hem de ülkemizin kaynaklarını verimli kullanmak ve özellikle ilçe ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yaptığımız çalışmalar devam edecek. Tüketen değil üreten bir Akçaabat olduk. Hem ilimize hem de ülkemize katkı sağladık, örnek teşkil ettik. Daha yeşil, daha renkli ve daha temiz bir doğa için farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz.” Dedi. 
13ef8d16-c8c2-474b-9207-70886b2e4b07

BİTKİ ÜRETİM SERALARINDA ÜRETİLEN DİĞER FİDELER

Yaklaşık olarak 20 bitki türünün üretildiği Akçaabat Belediyesi’ne ait Bitki Üretim Seralarında peyzaj bitkileri ve Aronya meyvesinin haricinde nandina, alev, gül, taflan, ortanca, kartopu, sardunya, mevsimlik çiçek, biberiye, lavanta, limon, aronya, üzüm, mürver gibi bitki ve meyve fideleri de üretiliyor.

Editör: Haber Merkezi