Ağasar’a Her Hizmet Yakışır Ağasar’a Her Hizmet Yakışır

Erol Günaydın Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantı öncesi Akçaabat Tanıtım Belgeseli yayınlandı. 
f4d9870c-1e67-42a3-8a76-b185cda1ae8e

2019-2024 yılları arasında Akçaabat’ta yapılan çalışmaları değerlendiren Osman Nuri Ekim şu ifadelere yer verdi:

"Yaptığımız çalışmaların doğru bir şekilde aktarılmasına vesile olan sizlerin ve basın mensubu arkadaşların 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlayarak başlamak istiyorum. 2019’da görev yapmaya başladık. 5 yıllık sürecimizi tamamlarken göreve geldiğimiz günden bu yana yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak istedim. Gelinen aşamaları dönem dönem sizinle paylaştık. 5 yıl içerisinde Akçaabat’a kazandığımız projeleri paylaşmış olacağız"

IMG_6758-2

"2019’dan sonra göreve geldikten 1 yıl sonra bir pandemi süreci gerçekleşti. 6 Şubat depremleri orman yangınları sel felaketleri hepsi bu süreç içerisinde doğal afet olarak yaşadığımız durumlar oldu. Ülkemizin yaşadığı sorunlar var ama buna rağmen projelerimizi hayata geçirme imkanı bulduk. Turizmden istihdama eğitimden spora birçok yatırımları şehrimize kazandırmış olduk. Bizi diğerlerinden farklı kılan kültür sanat faaliyetlerimizi üzerine koyarak yapmaya gayret ettik. Kültür sanat faaliyetleri olmadan belediyecilik olmaz. İnşaat yol köprü çöp toplama gibi temel belediyeciliği herkes yapar. farklı olan şehrin ruhuna dokunan Kültür-Sanat faaliyetlerimizdir. Görev sürem boyunca halkımızın yanından hiç ayrılmadık. Verdikleri enerji ile beraber bu işleri gerçekleştirdik"

c5d81deb-86ee-4888-ace0-7c9d1cf96400

Şehrin dinamikleriyle daima bir arada olduk. Birlikte ürettik birlikte uyguladık ortak akıl her şeyden üsündür düsturuyla hareket ettik. Cumhurbaşkanımıza bakanlarımıza önceki dönem bakanlarımıza Mustafa Şen’e milletvekillerimize eski ve yeni valimize Büyükşehir Belediye Başkanımıza İl ve ilçe başkanlarımıza, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’e teşekkür ediyorum. 
IMG_6751

TAMAMLANAN ÇALIŞMALAR

Akçaabat sahili yeni görümüyle hizmete aldık. 

2019 yılında başlanan Akçaabat Millet Bahçesi hayata geçti. Güzel bir yeşil doku kazanmış olacak. 

Sokak Sağlıklaştırma çalışması projemizi yaptık. Ticaretin gelişmesini sağlayacak bir hamle yaptık. 

AK Cami Meydan ve cephelerinin sağlıklaştırılması projemizi tamamlayıp hizmete kavuşturmuş olduk. Orta Mahalle önemli bir bölge buranın restorasyonu 1. ve 2. etabıyla ilgili projelerimiz tamamlandı. Bir ihale daha gerçekleştirdik ve devam ediyor. Yapıların cephelerini güzelleştirmek istiyoruz. Turistler buraya geldiğinde 1 gününü geçirebileceği aktiviteler yapacak ve keyifli bir gün geçirecek. 
29df048a-7aeb-4c29-b2de-84a67361c764

Orta Mahalle Müzesi hayata geçirdiğimiz projelerden bir tanesi… 

Akçakale Kalesi kazı çalışmaları tamamlandı. Restorasyon için yapmak gerekiyordu. Şu anda restorasyon projeleri hazırlandı ve kurula gönderildi. Değerlendirmeden sonra 2 plajı birbirine bağlayacağız. 
IMG_6758-2

Eski Tekel Binamızı turizme kazandırdık. Uzun süre burası boş kalmıştı. Atatürk Bulvarı düzenleme çalışmaları yaptık. Hamam deresi etrafı ve çevre düzenle çalışması önemli işlerimizden oldu. 

Akçahasat tesisimiz tamamlandı. Pakatlenmiş kuru meyvelerimiz ve özellikle üretime dönük aronyaları dağıttığımız bir tesis haline gelecek.  İnşaat süreci tamamlandı, yakın zamanda üretmiş olduğu ürünleri paylaşacağız.

Toprak ana köy yaşam merkezimiz açıldı. Köy yaşamını anlamaları açısından önemli bir proje oldu. 

Özel gereksinimli bireyler için bir sosyal tesis hayata kazandırmış olduk. Akçaabat Halk Kütüphanemiz yenilendi. Spor Lisesi’nde eğitime başlandı. Hem pansiyonu hem de kapalı spor salonuyla önemli bir sorunu karşılaşmış olacak. 

Kaymakamlık ve SGK gibi birçok binada yenileme çalışmaları yaptık.

Fen işlerimizi taşıdık park bahçeleri yeniden yaptık. 

DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Güney Çevre Yolu’nda inşaat başladı. 

Pulathane Bulvarı’nda çalışmalar devam ediyor. Yeni Mahalle Yıldızlı arasında trafik akışı sağlanmış olacak. Kaltı Otopark ve Pazar yeri 1 ay içinde olacak. 

Kesintisiz Bisiklet ve Yürüyüş yoluyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 4.5 km’lik kesintisiz bir yol yapacağız. Plaj ve spor alanlarının olduğu bir proje olacak. 

Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Yarı Olimpik yüzme havuzumuzun temeli atıldı. 

Sentetik sahaların yapımına başladık. Spor Lisesi ve Sebatspor’un tesisi yapılıyor. Üstünsalih’e teşekkür ediyoruz. 

Söğütlü deresi köprü inşaatımız devam ediyor. 

Orta Mahalle 2. ve 3. etap çalışmalarımız devam ediyor.  

Akçaabat Küçük Sanayi Sitesi çalışmaları devam ediyor. Acele kamulaştırmaları çıktı. Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikalarımız büyüyor. 

Merkez İlkokul’un yapımı devam ediyor. Orta Mahalle’deki okul yıkılacak ve bunun yerine Merkez İlkokul’u açılacak. Söğütlü’de yeni ilkokul projemiz var. 

Kuruçam Köy Yaşam Merkezi güzel bir proje olmuş olacak. 

Adaleti oluşturduğumuz Adalet Sarayı’nın temelini attık. Bu süreçte bize önemli katkılar sağladı. Emniyet ve Trafik Bölge Müdürlüğümüz yapılıyor 15 gün içinde yapımı başlanacak.  

Doğalgazla ilgili 6000 olan abone sayımız 30 bine ulaştı. ufak tefek eksiklerimiz var tamamlamış olacağız.

Daha sonra toplantıda soru-cevap kısmına geçildi.

Otopark sorunuyla ilgili gelen soruyu cevaplandıran Ekim:  Alternatif otoparkların tek noktadan yürütülmesi gereken bir iş. Avrupa’da şehirlere araç girişleri saatlere göre kısıtlanıyor. Çok yönlü düşünerek hem vatandaş tarafını hem de ticariyi düşünerek belirlenecek araç otoparkları olacak. Ayrıca insanlarıda yürümeye özendirecek bir altyapı oluşturuyoruz. İnsanların da yürümesi önemli bunu da ortaya koyarak bir çalışmamız var bunu da hayata geçirmiş olacağız. 1 dönemlik bir iş değil sürekli güncellenmesi gerekiyor. Oluşturacağımız Akçaabat Kart sistemiyle araçların da otoparklara gireceği sistemle beraber yönetmek istiyoruz. 

ANLATTIKLARIM CEVABI VERMİŞTİR

Yeniden aday olacak mısınız şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Ekim: Adaylık anlatılan vermiştir cevabını. Bizim parti disiplinimiz var şu an yorum yapmam doğru değil. Takdir edilecek ve biz de kendimizi pozisyonlandıracğaız.

Hıdırnebi’den bahsetmek istiyorum. Göletlerin ihalesi yapılmış olacak. Mülkiyet problemi var, neticelendiğinde 2019 yılında bir imar planı yaptık. her şey belli bu problem çözüldüğünde yeşilin ve doğanın korunduğu bir yayla projesi olacak. Havalimanından çıkıyorsunuz ve 40 dakikada yayladasınız. Şehre önemli katkı sağlayacak. Kayabaşı’nın aşağı kısmında gölet yapımı olacak ve rekreatif bir bir çalışma olacak. Hıdırnebi’de mevcut dokuyu koruyoruz. Biz bu projeye KTÜ ile çalıştık. Yayla kültürünü yansıtacak şekilde olması konusunda işler çıkartmak istedik. Çadırların kullanımıyla alakalı bazen sorunlar olduğu için deniz kenarından kaldırılıyor. Diğer vatandaşlarımız tarafından tepki oluşuyor ve biz de müdahil oluyoruz. Belki bir bölge belirlenip oranın çadır alanı olarak belirlenmesi durumu olabilir. Ama oraya gelene kadar daha önemli işlerimiz var

Editör: Ömer Altıntaş