Bundan tam 11 yıl önce, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde emek, barış ve demokrasi talebiyle bir araya gelen binlerce insan, IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıyla hedef alındı. 104 canımızı yitirdik, 500’den fazla insanımız yaralandı. Aradan 11 yıl geçti; acımız dinmedi, öfkemiz azalmadı, adalet arayışımız sona ermedi.

F726 D417 3 B0 D 4849 A0 C3 3 C271 F8 A0 D72

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla düzenlenen mitingde yaşamı, barışı, emeği ve demokrasiyi savunanlar katledildi. 10 Ekim, emeğin, barışın ve halkın eşit, özgür ve demokratik bir ülkede yaşama iradesine yönelik bir katliamdır.

ESKİ TRABZON VALİSİ YILMAZ ERGUN VEFAT ETTİ
ESKİ TRABZON VALİSİ YILMAZ ERGUN VEFAT ETTİ
İçeriği Görüntüle

GERÇEK SORUMLULAR YARGILANMADAN ADALET SAĞLANAMAZ!

11 yıldır soruyoruz: Katliam göz göre göre gelirken gerekli önlemleri almayanlar nerede? İstihbarat bilgilerine rağmen insanların yaşamını koruyamayanların sorumluluğu neden açığa çıkarılmadı?

Faillerin bir bölümünün cezalandırılmış olması, katliamın bütün sorumlularının hesap verdiği anlamına gelmiyor. İhmali bulunan kamu görevlileri ve siyasi sorumlular açığa çıkarılmadan, bütün yönleriyle hesap verilmeden adalet sağlanamaz.

10 Ekim’de sorumluluğun inkâr edilmesi, yalnızca geçmişin üzerinin örtülmesi değil, gelecekte yaşanabilecek katliamlar karşısında da hesap vermekten kaçınmaktır. Adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

BARIŞ SOSYAL ADALETLE, DEMOKRASİÖZGÜRLÜKLE MÜMKÜNDÜR!

Bugün yoksulluğun derinleştiği, gelir adaletsizliğinin büyüdüğü, emekçilerin güvencesizliğe ve sefalete mahkûm edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Kayyum politikaları, seçilmişlerin tutuklanması, gazetecilere, siyasetçilere, öğrencilere ve sendikal mücadele yürütenlere yönelik baskılar; düşünce, ifade, örgütlenme ve toplanma özgürlüğüne yönelik müdahaleler demokrasi talebimizi daha da yakıcı hâle getiriyor.

Kadınlara, gençlere, farklı kimliklere yönelik ayrımcılık ve ötekileştirme politikalarına karşı eşit yurttaşlığı, özgürlüğü ve kardeşçe bir arada yaşamı savunuyoruz.

Silahların susması ve çatışmaların sona ermesi yönünde atılan adımları önemsiyoruz. Ancak biliyoruz ki kalıcı barış, yalnızca silahların susmasıyla değil; eşitlik, demokrasi, özgürlük ve sosyal adaletin sağlanmasıyla mümkündür.

SÖZÜMÜZ DE KARARLILIĞIMIZ DA ORTAK!

10 Ekim’de yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla anıyor; onların uğruna mücadele ettiği değerleri yaşatma kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Katliamın bütün sorumluları açığa çıkarılana, ihmali bulunan kamu görevlileri yargılanana ve adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Emeğin sömürülmediği, barışın kalıcılaştığı, demokrasinin ve hukukun egemen olduğu; herkesin eşit, özgür ve güven içinde yaşadığı bir ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz.

10 EKİM’İ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ VE ADALET İSTEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

YAŞASIN EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİMÜCADELEMİZ!

​​​​​​​​10.10.2026

​​​​​​​ Muhammet İKİNCİ

​​​​​​ Emek ve Demokrasi Platformu Adına

Muhabir: Serpil Yazıcı