Rusya merkezli medya organlarının platformlarında reklam satışı yapmasını yasaklayan Meta şirketi, yanlış bilgi kirliliğine dayalı tüm hesapları ortadan kaldırdı ve Avrupa Birliği genelinde Russia Today ile Sputnik'in erişimine engelledi. YouTube ve TikTok da Russia Today ve Sputnik'e ait hesapları engellediğini duyurdu. Apple, Rusya'daki tüm ürün satışlarını durdurdu. Reddit, platformda yer alan Rusya başlığında oluşan birçok bilgi kirliliği nedeniyle buna dikkat çekmek için kısıtlamalar getirdi.
Google ve Microsoft, Russia Today ve Sputnik uygulamalarını çevrim içi mağazalarından kaldırmaya için hafta içi önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Google kullanıcıların Ukrayna, Rusya ve Belarus'ta haritalar özelliğini düzenlemesini dair bazı engellemeler koydu. Kullanıcıların haritalara 24 Şubat itibariyle paylaştığı fotoğrafların, videoların ve işletme bilgilerinin de silineceği belirten bir duyuruda bulundu.
Russia Today ve Sputnik'e ait içerikler, MSN tarafından da engellendi.  Snapchat Rusya, Ukrayna ve Belarus'ta reklam yayımlamayacağını ayrıca Rusya ve Belarus'taki reklam satışlarını da durdurduğunu açıkladı.  Wikipedia, Rusya'daki iletişim denetleme kurumu Roskomnadzor'un sitede yer alan "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali" isimli sayfayı silmelerini istediğini belirtti.
Avrupa Birliği'nin de Russia Today ve Sputnik'i blok üyesi ülkelerde engelleyeceği belirten bir açıklama yapıldı.
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Microsoft ve Sony'e Rusya ve Belarus vatandaşlarına ait oyun hesaplarını geçici olarak askıya almaları çağrısında bulundu.
Kripto para borsaları Binance ve Coinbase ise Rusya vatandaşlarına ait fonları tek taraflı olarak dondurmayacaklarını bunun finans sisteminin ilkelerine aykırı olduğunu belirten bir açıklama yaptı.
Facebook'un güvenliğinden sorumlu eski şefi Alex Stamos, teknoloji şirketlerinin uluslararası çatışmalarda herhangi bir taraf seçmesinin mümkün olduğunu ve bunun kimse tarafından olumsuz karşılanmaması gerektiğini belirtti.  Los Angeles merkezli düşünce kuruluşu Berggruen Institute'den Yael Eisenstat, şirketlerin taraf seçmek zorunda kalmadan dünyadaki iletişim ağını tekelleştirmenin bir yolunu bulmaya çalıştığını fakat Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmadan herhangi bir kazanç sağlayamayacaklarını belirtti. 
Standford Üniversitesi Siber Politika Merkezi'nden yapılan bir açıklama ise; şirketlerin verdikleri tepkilerin yeterli şekilde olmadığı, propaganda içeren her türlü içeriklerin erişimine engel konulmasının şart olduğu ve tüm platformların insan hakları ve demokrasi konusunda net politikalar ortaya koyması gerektiği şeklindeydi.
Gazeteci Andrei Soldatov, Facebook'ta kamuoyu tartışmaları yapıldığını ifade ederken teknoloji şirketlerinin çatışmanın ortasında kalmasının Rusya vatandaşları için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
Russia Today'nin genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, medya organının yasaklanmasının Ukrayna'daki saldırıları durdurmakla ilgisinin olmadığını belirtti. Rusya, Facebook'a erişimi kısıtlamaya başladı ve bahsi geçen şirketleri sansürle tanıttı. Roskomnadzor da Twitter'ın hızını yavaşlatmasının yanı sıra ülkedeki medyaların işgal, saldırı gibi kelimeleri kullanmasını yasakladı.
Ukrayna'da patlamaların ve çatışmaların olduğu bölgede geniş bant kesintileri yaşandı. Ülkede birçok noktada internet altyapısının olduğu ve bunların dışarıdan gelebilecek müdahaleye kapalı olduğu belirtildi. Rusya'nın ülkedeki interneti kesmek için askerlerini internet erişim noktalarına yönlendirmesi gerektiği belirtilirken tek bir hareketle internetin kapatılamayacağını açıklandı.