Trabzon’un ilk ‘Halk Ekmek’ büfesi, yarın açılıyor Trabzon’un ilk ‘Halk Ekmek’ büfesi, yarın açılıyor

ETRAFI KAN GÖLÜNE ÇEVİRMİŞLERDİ
Yaklaşık 10 yıl önce 6-8 Ekim’de HDP’nin çağrısı üzerine terör örgütü yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede saldırı gerçekleştirdiklerini anımsatan İlçe Başkanı Çebi, “Hain saldırılarda uzun namlulu silahlar, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi.
MASUMLAR KATLEDİLDİ
Şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu, Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 37 kişi hayatını kaybetti, 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi yaralandı.
KAMU HEDEF ALINDI
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tesis edilen huzur ve güven ortamına zarar veren şiddet eylemleri, can ve mal kayıplarının yanı sıra sosyal yaşama, turizme ve ekonomiye ağır darbe vurdu.
Şiddet eylemlerinin devletimize ekonomik maliyeti de çok ağır oldu. Milyonlarca lira kamu malına zarar verildi.
ACISI HALA YÜREKLERDE
Sokak vandallıklarının ve yapılan katliamların; insani, vicdani, ahlaki ve hukuki olarak savunulacak bir tarafı yok. 10 yıl önce yaşananların ve başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere, katledilen masum insanların acısını hala yüreklerde acısı tazeliğini koruyor.” dedi.
TERÖRÜ MASUM GÖSTERME UĞRAŞI
Kobani davasında açıklanan kararlar sonrasında muhalefet başta olmak üzere gösterilen tepkilerin terörizmi masum gösterme uğraşı olarak değerlendiren Çebi, şunları söyledi: “PKK demek kan ve katliam demektir. Açıklanan karardan sonra gösterilen tepkilere bakılırsa birileri terör desteğini, terör seviciliklerini göstermekte bir beis görmüyor. Yapılan vandallığı sözde demokratik tepki olarak görüyorlar. 
BUNUN NERESİ DEMOKRATİK TEPKİ
Dünyanın hangi ülkesinde devlete yapılan başkaldırı ve isyan, silah kullanmak, düzeni bozmak, masumları öldürmek demokratik bir tepki olarak tanımlanmaktadır. 
TERÖRİST OLDUKLARI TESCİLLENMİŞTİR
Hiçbir devlet kendisine karşı yapılan bu hainliği cevapsız bırakmaz, mutlaka hesabı görür. Türkiye Cumhuriyeti de bunu da mahkemeler yoluyla yerine getirmiştir. Mahkeme kararı ile bir kez daha Selahattin Demirtaş ve şürekasının terörist olduklarını tescillenmiştir.”

Editör: Haber Merkezi