Suna Kepolu Ataman AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için müracaatını yaptı.

Trabzon Büyükşehir Başkanvekili Atilla Ataman’ın eşi olan Suna Kepolu Ataman 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için Diyarbakır’dan milletvekili aday adayı oldu. 

Milletvekili aday adayı olan Ataman, Ak Parti’de Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi, G.M K. Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan yardımcısı, Diyarbakır Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu.


“HEMŞEHRİLERİME EMANETİM”
Çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle adaylık başvurusunu Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapan Ataman, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlığına kendimizi hemşehrilerimize emanet ederek, Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olarak devam ediyoruz... Rabbim bizleri bu kutlu yolda hemşehrilerimize karşı mahçup etmesin.” dedi.


“HANIM AĞA”
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Şeyhdoda aşiretinin lideri olan hanımağa lakaplı Suna Kepolu Ataman, AP ile Anavatan Partisi’nden üç dönem milletvekilliği yapan Şeyhdoda aşiretinin lideri Mahmut Kepolu’nun kızı Suna Kepolu Ataman, ağabeyi ve babasının ölümünün ardından aşiretin başına geçmişti.