Karadeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Köksal’ın konuşmacı olduğu konferansa; Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
8310D941 87Fe 4A26 A49E 1E066C27A086

Konferansta, Kurtuluş Savaşı yıllarında Doğu Karadeniz’de yaşanan göç olayları, Akçaabat’ın durumu, savaşta yaşananlar,göçün sebep olduğu acılar, göç sebebiyle azalan nüfus, Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluş mücadelesi, şehrin savunması gibi konular ele alındı. 
E5892314 89Ee 4C7F 9901 4F10B8Bdffe1

Konferans, katılımcıların soruları ve cevaplarla sona erdi. Konferans sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediyesi Başkanı Osman Nuri Ekim, “Karadeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Köksal’a bilgi paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Akıcı ve etkileyici üslubuyla bizi savaş yıllarına götürdü. Savaş, tek başına çok büyük ve zor bir olay. Savaşın üzerine bir de göç eklenince o yıllarda insanların yaşadıkları zorluklar kat kat artıyor. O dönmelerde genç erkek nüfus cephedeydi. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar geride kalanlardı ve göç etmek zorundaydılar. İnsanların yerinden yurdundan, vatanından toprağından ayrılmak zorunda kalması hangi açıdan bakarsanız bakın zordur. Vatanımızın her karışı büyük fedakarlıklar ve mücadelelerle elde edildi; korundu. O dönemlerde savaşarak cephede koruduğumuz vatanımızı günümüzde çok okuyarak, bilime ve teknolojik gelişmelere önem vererek korumalıyız. Gençler, gelecek size emanettir.” Dedi.

6Fb9C137 27C5 43C2 843B F6Df08A5769C

10 Yıldır Kaçıyordu JASAT Timleri Affetmedi 10 Yıldır Kaçıyordu JASAT Timleri Affetmedi

Konuşmanın ardından Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatarve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Karadeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Köksal’a plaket ve çiçek takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi