EMİR YUŞA'LAR ÖLMESİN

IMG_6486

Trabzon Meydan Parkı’nda düzenlenen basın toplantısına CHP Trabzon Milletvekili Av.Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Trabzon Baro Başkanı Av.Duygu Keleş Aydın, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ,Emir Yuşa’nın babası Mustafa, Annesi Asiye ve kardeşi Sinem Atıcı ile yine Trabzon’da yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden 9 yaşındaki Kerem Can’ın babası İsa Özdemir, avukatlar, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

IMG_6519

Açıklamalarda, Trabzon’da yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı ile Kerem Can Özdemir anılırken yine yorgun mermi nedeniyle yaralanan Alperen Yavuz da hatırlatıldı.

EREN BÜLBÜL’ÜN ŞEHİT EDİLMESİNİN 6 YILI
Emir Yuşa’nın hayatını kaybettiği bugünün, 6 yıl önce Maçka’da Eren Bülbül’ün de teröristlerce şehit edildiği gün olduğuna dikkat çeken baba Mustafa Atıcı, “Bugün Eren Bülbül’ümüzün şehit olduğu gün. Benim oğlumun da şehit olduğu gün. Eren’i PKK’lı teröristler şehit etti, benim oğlumu da sivil terörist şehit etti” dedi.

IMG_6526

BABA KONUŞMASININ ARDINDAN FENALAŞTI
Baba Mustafa Atıcı, konuşmasının ardından fenalık geçirdi. Baba Atıcı, gözyaşlarına hakim olamazken, ardından burada Atatürk Heykelinin bulunduğu merdivenlere oturtuldu. Kendisine hava alması sağlanan, suyla başı ve yüzü yıkanan baba Mustafa Atıcı, bir süre sonra kendini geldi. Basın toplantısında Emir Yuşa’nın kardeşi Sinem Atıcı’nın da gözyaşlarına hakim olamdığı görüldü.

IMG_6478-1

Programda ilk olarak açıklama yapan Trabzon Baro Başkanı Av.Duygu Keleş Aydın, yorgun merminin yer yüzünden zarar vermeyeceği hiçbir canlı olmadığına dikkat çekerek, bireysel silahlanmaya karşı çıktı. Aydın, “Kendinizi koruma dürtüsü veya bir hak, ayrıcalık olarak edindiğiniz silahlar sizi korumadığı gibi sizleri bir ayrıcalık da kazandırmaz. Tam tersi sizi suça karışma ihtimali yüksek bireyler haline getirir. Bireysel silahlar yanlış ellerde bulunduğu sürece birer suç aletidir. Bireysel silahlanmanın önüne geçilememesi ve bu silahların izlenememesi büyük bir toplumsal sorundur” dedi.

IMG_6488

SİZİN KEYİFLİ BİR ANINIZ, BAŞKASININ KABUSU OLMASIN
Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ise, “Başka bir insanın keyfi yüzünden, bir insanın hayatı kabusa dönüyor. Bunun kabulü mümkün değil. Ne yazık ki, bu konuda şehrimiz Trabzon önde. Bunu hem bu şehrin evladı olarak hem de bu şehrin sorumluluk sahibi yönetici olarak kabul etmem mümkün değil. O nedenle buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Kıymetli hemşerilerime çağrıda bulunmak istiyorum. Sizin keyifli anınız, başka birinin kabusu olmasın.

Lütfen bugünü milat kabul edelim. Artık bu işe dur diyelim. Bunun zamanı çoktan geldi ve geçiyor. İnşallah bu tür müessif üzücü hadiselerin yaşanmamasını diliyoruz. Bu konuda devletimizin bütün güçleri adli makamlarımız, bu hadiselerle ilgili gerekleri yapıyor ama bizim bu manada asıl amacımız bir farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.

IMG_6507
HAYATTA OLSAYDI..
CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez, “Emir’in şu an nerede olduğunu bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var bu dünyada yok. Olması gerektiği gibi annesinin, babasının yanında yok. Bildiğim bir şey var, hayatta olsaydı, gelecek sene ailesiyle birlikte üniversite sınavına kazanmak için nasıl çalışayım, nereye gideyimin derdinde sıkıntısında olacaktı. Dolıyısyal bu çocuklarımız, bu dünyada anneleriyle, kardeşleriyle, sevenleriyle olmalılar. Kara toprakların altında bu yaşta yatmak olmuyor.

IMG_6516

EĞER VİCDAN YOKSA, BULUNMASI ÇOK ZOR
Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Şimdi soruyorum, niçin yoklar? Tehlikeli bir yerde miydiler? Olmaması gereken bir yere mi gitmişti bu çocuklarımız. Hayır… Emir dedesinin bahçesindeydi. Kerem Can kendi evlerinin bulunduğu çocuk parkındaydı. Öyleyse ne yapmamız gerekiyor? Önleyici tedbirler almamız gerekiyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki olduktan sonra katil mermiyle ölenlerin, ya da yaralananların faillerinin bulunması çok zor süreç. Yaşıyoruz uzun zamandır takip ediyoruz Emir’in dosyasını. Henüz bulunamadı. Çok zor. Eğer vicdan yoksa bulunması çok zor. Dolayasıyla ne yapacağız, silahlanmaya karşı çıkacağız” diye konuştu.

IMG_6491

SORUŞTURMAYI DEVAM ETTİRİYORLAR
Emir Yuşa’nın babası Mustafa Atıcı da, “Malum 2 sene önce bu zamanlarda, bu saatlerde evladımız Emir Yuşa maalesef can çekişiyordu. Bir süre sonra da maalesef hayatını kaybetti. Biz ailesi olarak 2 senedir bu acıyla beraber yaşıyoruz. Bir insanın bir anlık zevki için, insanların bir ömür boyu acı çekmesi çok mantıksız, çok saçma. Havaya neden mermi sıkılır, bunu öncelikle çözmemiz lazım. Neden bu insanlar, bu hale getirilir? Sürecin başından beri yanımızda olan Trabzon Barosu, Trabzon Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ki soruşturmayı devam ettiriyorlar. En kısa zamanda inşallah bir noktaya ulaşmak istiyoruz. Katilinin bir an önce bulunup hak ettiği cezayı almasını istiyoruz.
Burada toplanmamızın nedeni hem Emir’i yad etmek, hem de farkındalık oluşturmak istiyoruz. Geçen sene Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarında bir el dahi silah atılmamasını sağladık. Bu yapılabiliyormuş. Ama şu geldiğiniz noktada Trabzon’umuz Türkiye’de en çok yorgun mermi denilen katil mermiyle olayların anıldığı şehir olarak anılıyor. Bu bize yakışmıyor. Lütfen rica ediyorum havaya mermi sıkmayın.
Bunu yapanı gördüğünüzde mutlaka görüntü kaydedin. Bunlar gerekli cezayı alıp bu olayların önüne geçilebilsin. Yoksa biz daha çok evlatlar kaybedeceğiz.

IMG_6519

EREN BÜLBÜL’Ü PKK’LI TERÖRİSTLER, BENİM OĞLUMU DA SİVİL TERÖRİSTLER ŞEHİT ETTİ
Ben evladımı kaybettiğimde Kerem Can’ın babası İsa bey bana üzülüyordu. 1 sene sonra aynısını başına geldi. Bu yarın öbür gün sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisi yok.
Benim devlet büyüklerimizden isteğim, bir an önce bireysel silahlanmayla alakalı yasaların çıkarılması, yorgun mermi olaylarında ölüm ve yaralanmalarda kasten öldürmekten, kasıtla öldürmekten, cinayetten yargılanmalı. Bugün Eren Bülbül’ümüzün şehit olduğu gün. Benim oğlumun da şehit olduğu gün. Eren’i PKK’lı teröristler şehit etti, benim oğlumu da sivil terörist şehit etti. Ben bunlara sivil terörist diyorum kimse kusura bakmasın. Senin insanların bulunduğu meskun mahalde havaya silah sıkmak gibi lüksün yok. Neden silah sıkacaksınız havaya kutlama mı yapıyorsunuz kardeşim. Silahla kutlama olmaz. Silah ölüm, cinayet aracıdır ve sizde birer katilsiniz” dedi.

Editör: Muharrem Altıntaş