VATANDAŞIN GÜR SESİ OLACAĞIZ

eb3106ea-f051-4fc2-b5e3-1472668ba696
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı, aynı zamanda Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, ilçe muhtarlar dernek başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Aktürk, ilçelerde muhtarlarla 10 günde bir toplantılar yaparak, mahalle muhtarlarını dinleyeceklerini söyledi. Aktürk, “Muhtarımızın sesi artık gür çıkacak ve vatandaşın sesi olacak” dedi. 
KİMSE MAGANDALIK YAPAMAZ
Aktürk, “Ortak amacımız milletimize hizmet etmek. Seçim dönemi çok sözler verildi bu sözlerin hepsi havada kaldı. Söz verilen ilçelerde tarihleri ile açıklama yapacağız. Takibimiz adaletli hizmet. Derdimiz milletimize hizmet etmek. Bir can kaybetmektense bir oy kaybetmeye razıyız. Magandalık yapanları emniyete bildireceğiz” diye konuştu. 

SÖZLER TUTULMADI
Mayıs ayında yapılan seçimlerden önce saha çalışmalarında, dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında yapılan tüm toplantılarda, muhtarlarımız gayet açık bir şekilde sorunlarını dile getirdiler. Sorunların muhatapları, sorunların kaydedildiğini veya programda olduğunu, gün geçtikçe işlerin çözüleceğini söylediler. Seçimin ardından 100 günün üzerinde zaman geçti. Verilen sözlerin, ‘Yapılıyor, yapılacak’ denilenlerin yüzde 90’ı yapılmadı. Yapılmıyor da. 
GÜVENDİK, SÖZ VERDİK
Bu toplantılarda muhtarlarımıza söz verildi. Muhtarlarımız da yetkililerden aldıkları söze istinaden vatandaşımıza, ‘Biz toplantıda görüştük. Bizi dinlediler. Muhataplarına yönlendirdiler. Yapılacak olduğunu söylediler’ kelimesini kullandılar. Söz verilenler verildiği gibi olmadı. Söz kolayına söylenmez söylendiği zaman da sahip çıkılması gerekir. Söz namustur. Tutulmayacaksa verilmemesi gerekir. Bizler de vatandaşımıza kendimizi hedef haline getirtmeyeceğiz. Biz yetkililere güvenerek vatandaşımızı kandırmış olduk. 
Önümüzde yerel seçim var. Bu seçimlerde vatandaşımız önce bizi tartacak. Ondan sonra hizmet erbabını tartacak. Hizmet erbabı da yerel yöneticilerdir. Yerel yöneticiler, halkın bize ilettiği isteklere duyarsız kalıyorsa, vatandaşımız sandıkta cevabını verecektir. Eğer muhtarlar olarak biz duyarsız kalıyorsak cevabı bize verecektir. Biz rica makamı olarak vatandaşımızın sorunu ile ilgilenmeye, takip etmeye devam edeceğiz. Vatandaşımız da bunu biliyor. Bizim greyderimiz, kepçemiz yok. Sorunları tespit ederek, ilgili icra makamlarından isteyecek, ricada bulunacak meziyetimiz olduğunu vatandaşımız da biliyor ve bize bu görevi verdi. Görevimizi yaparken de bize kimsenin hakir bakmaya hakkı yok. 
MÜHÜR CUMHURBAŞKANI VE MUHTARDA
Ülkemizde 2 tane mühür vardır, başka yoktur. En üstte cumhurbaşkanlığı mührü, bir de yerelde muhtar mührü. Bunu kabullenmek istemeyenler, hizmet yapmak istemeyenler o koltukları boş yere işgal etmesinler. Belediyeler, siyasi partilerin aday gösterdiği ve seçtirdiği kişilerdir. Bizler her siyasi partiden oy alarak seçilen muhtarlarız. Yani halk biziz. Evet yetki onlarda ama halkın hizmetini gözetmek, haklarını koruyup kollamak bizim görevimiz. Kimse muhtarımızı hafife alamaz. 
DERDİMİZ MİLLET
Trabzon’u yönetmek, bu millete hizmet için aday olan milletvekili adaylarını muhtarlar olarak pür dikkat dinledik. Vatandaşlarımız da dinledi. Gereğini yaptı. Sandıktan çıkana saygı duyuyoruz. Sandıktan çıkmadan verilen sözler, vatandaşa yapılan hizmetler için verilen sözlerdir. Muhtarlarımızın özel şahsi işlerinin sözü değildir. Muhtarımız şahsi özel işi için bir makama gidip kendisi için bir şeyler  isteniyorsa o kapı en sert şekilde yüzüne kapatılsın. Bizim derdimiz milletimize hizmet etmektir. Kendimize değil. Mart ayında seçimiz var. Bizler muhtarlarımızın dertleri ile dinlenip, sorunları ile ilgilenmek için buradayız. İşlerimizde noksanımız olabilir. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Devletimize boynumuz kıldan incedir. Devlet bakidir, insanlar fanidir. Baki olanın yanında olup, hizmetleri vatandaşımıza eksiksiz götürmek zorundayız. Götüremezsek vebaldeyiz. 
MERMİNİN TELAFİSİ YOKTUR
Trabzonspor’umuzun şampiyonluğunda, ‘Mutluluğa Kurşun Sıkma’ sloganı ile yapılan çalışmalara destek verdik. Müthiş bir de başarı elde ettik. Devletimizle omuz omuza istişare ettik. Bu başarıyı her alana taşımalıyız. Bölgemizde fındık dönemi başlıyor. Mutluluğa kurşun sıkma sloganı biraz gölgede kaldı. Tekrar gündeme getirmemiz gerekiyor. Magandalar silahlarını ateşliyor. Bunların olmaması gerekiyor. Mahallemizde kim silah ateşliyorsa bunu devletimize bildirmek zorundayız. Bu magandaları bildirmediğimiz zaman tabuta bizim ne zaman gireceğimiz belli olmaz. Yaşamak istiyorsak bunları ihbar edeceğiz. Havaya sıkılan merminin telafisi yoktur. Nereye düşeceği belli değil. Kendi kafamıza da düşebilir. Birileri zevkini, egosunu tatmin edecek diye bir başkası can vermemeli. Buna biz dur demezsek, vatandaşımıza bir şey olursa bunun sorumluluğu bizdedir. Milletimizin, güvenliğinden, namusundan, canından biz yükümlüyüz, sorumluyuz. Bir can kaybetmektense bir oy kaybetmeye razıyız. Magandalık yapanları emniyete bildireceğiz.

Editör: Muharrem Altıntaş