23 Nisan 1920 tarihi Devletimiz için sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı açısından değil, aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olması bakımından da önemli bir yere sahiptir. Ulusal egemenlik; hürriyetin, eşitliğin ve adaletin temel dayanağıdır.

Başkan Genç Öğrencilere Saldırı Olayını Kınadı Başkan Genç Öğrencilere Saldırı Olayını Kınadı


Muasır medeniyetlere ulaşma ve aşma hedefimizin taşıyıcısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye'nin modern dünya ile bütünleşmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve millet
iradesinin ülkemizde hakim kılınması sürecinde önemli bir rol üstlenmiştir. Türkiye
Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa
Kemal Atatürk, o gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu günü onlara bayram olarak armağan etmiştir.

Kıymetli çocuklar; sizler milletimizin büyük zorluklarla koruduğu bu güzel vatanın ve büyük zorluklarla kurduğu cumhuriyetin geleceği, milletimizin umudusunuz. Millî ve manevi değerlere gönülden bağlı, çalışkan nesiller olarak yetişmeniz hepimizin en büyük dileği ve en önemli sorumluluğudur. Bu sorumluluk aynı zamanda kutsal vatanımızı canları pahasına bize miras bırakan şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzdur. Sizler önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız.


İmza atacağınız başarılarla, gelecekte ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol
oynayacaksınız.


Bu duygularla siz kıymetli çocuklarımıza armağan edilen ve millî iradenin her şeyin önünde olduğunun nişanesi olan bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, muazzez şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor; dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Aziz Yıldırım
Trabzon Valisi

Editör: Melek Çakır