I M G 3232 Başkan Çelebi, Uzungöl’de trafiği adeta felç eden yol ve altyapı çalışmalarının turizm sezonuna kadar mutlaka bitirilmesi gerektiğini belirterek, “Nevruz ve Ramazan Bayramı tatilinde Uzungöl’e gelenler gerçekten büyük zorluk yaşadı. Turizm sezonuna kadar, yani en geç mayıs ayının 15’ine kadar buradaki çalışmaların bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

I M G 3231

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ile TTSO Turizm Komisyonu üyesi meclis üyeleri Hülya Ulusoy, Ahmet Aksu, Özcan İlarslan, Kadem Çakıroğlu, Hamit İnan, Ahmet Akyüz ve Barış Çuvalcı, turizm sezonu öncesinde Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl Birlik AŞ Başkanı İdris Akyüz ve Uzungöl Muhtarı Selman Dilek ile bir araya gelen Çelebi ve komisyon üyeleri, turizm sezonu öncesinde talepleri ve çözüm önerilerini dinledi, görüş alışverişinde bulundu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Uzungöl’ün girişinden itibaren göl çevresindeki yolda da süren yol ve altyapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İnşaat alanında da dolaştık. İş makineleri çalışmadan duruyor, çalışan bir tek işçi yok. Bu işlerin turizm sezonuna kadar, yani en geç 15 Mayıs’a kadar bitirilmesini bekliyoruz. Yollar inşaat nedeniyle daraltılmış, iki araç çoğu zaman yan yana geçemiyor bu da büyük sıkışıklığa neden oluyor. Buradaki sektör temsilcilerinden aldığımız bilgiye göre Nevruz tatilinde ve Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan yoğun araç trafiğinde büyük sorunlar çıktığı yönünde. Bölge turizminin göz bebeği Uzungöl bu kötü görüntülere mahkum bırakılmamalıdır” dedi.

Uzungöl’deki sektör temsilcileri de inşaat alanında hiçbir güvenlik önlemi alınmaması, özellikle rögar kapaklarının açık şekilde bırakılmasının tehlike yarattığını, araç trafiğini düzenleyecek işaretlemelerin yapılmamasının sıkışıklığı daha da artırdığını vurgulayarak, yol ve altyapı inşaatının vardiyalı çalışma sistemiyle bir an önce bitirilmesini beklediklerini, yoksa turizm sezonunda büyük zorluk yaşanacağını vurguladılar.

Toplantıda ayrıca özellikle otopark alanlarının artırılması, Uzungöl etrafındaki trafiğin yeniden düzenlenmesi, ring uygulamasının başlatılması gibi konular görüşüldü, Uzungöl’ün acilen bir ulaşım planına kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

TTB 10 ilçede ilaçlı mücadeleyi teşvik edecek… TTB 10 ilçede ilaçlı mücadeleyi teşvik edecek…

Editör: Haber Merkezi