Kayalıklardan Düşen Vatandaşı İtfaiye Kurtardı Kayalıklardan Düşen Vatandaşı İtfaiye Kurtardı

10-11.06.2024 Pazartesi ve Salı günleri ilimiz genelinde jandarma ve emniyet görev bölgelerinde hizmet vermekte olan otel ve günübirlik (apart, stüdyo daire, rezidans, bekarevi vb.) konaklama yapılan tesislerin denetimlerinde;

I M G 1984-1

51 ekip 106 personel ile, toplam 69 otel ve 290 işletmeye ait 1310 günübirlik adres denetlenmiş olup bu denetimlerde emniyet ve jandarma personeline ilaveten Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı 6 personel, İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı 13 personel, Ortahisar Zabıta Müdürlüğüne bağlı 4 ekip ile Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı 1 personel görev almıştır.

Denetimler sonucunda İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, Turizm Amaçlı Konut İşletme Belgesi, konaklayan kişilerin kimlik bildiriminin kolluk kuvvetlerine yapılmaması vb. eksiklikleri tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulamak üzere gerekli tutanaklar tutulmuştur.

Konaklama ve günübirlik tesislere yönelik denetimlerimiz turizm sezonu boyunca ilgili kamu kurumları marifetiyle yapılacaktır. Turizm İşletme Belgesi bulunmadığı ve mevzuatın öngördüğü diğer yeterlilikleri yerine getirmediği tespit edilen tesislere mali ve idari yaptırımlar tereddütsüz olarak uygulanacak; yasa dışılığa geçit verilmeyecek, denetimlerimiz aralıksız sürdürülecektir.

Söz konusu tesislerin bu durumu göz önünde bulundurarak tüm eksiklerini bir an önce tamamlayıp turist misafirlerimize güvenli ortamlarda hizmet vermeleri önem arz etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 11.06.2024

Gizem Bayraktar

Editör: Ömer Altıntaş