I M G 9282Trabzon’da 21-27 Mayıs haftası boyunca asırlık tarifleriyle Türk mutfağını kutlayan özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

I M G 9143

Bu etkinlik kapsamında, Trabzon yöresine ait çeşitli yemekler özenle hazırlanarak stantlarda sergilendi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ,Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu,Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık,Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar,Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan,MHP KAÇEP İL Başkanı Gülen Demir,Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı,Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır,İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan ,daire amirleri stantlarda gezerek yemeklerin tadına bakarak değerlendirmelerde bulundular.

I M G 9158

Stantlarda Tescilli Akçaabat köftesi, Tescilli Sürmene Pidesi ,Tescilli Vakfıkebir Ekmeği ,Tescilli Yomra elması,börek, kısır, turşu kavurması, kaygana, hamsikuşu, yarmalı lahana sarması, lahana yemeği ve su böreği gibi lezzetler yer aldı.

I M G 9195

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, etkinliğin önemine binaen yaptığı konuşmada “Türk mutfağı deyince, dünyada sayılı birkaç tane mutfak var ve Türk mutfağı bunların en önde gelenlerinden. Fransız ve Çin mutfağını alıyorlar ama Türk mutfağını hiçbir zaman yok sayamıyorlar. Çok zengin bir mutfağımız var. Türk mutfağında yer alan yemekleri görüyoruz. Bizim Türk mutfağımızın asıl önemlisi tabii ki lezzet, çeşitli ürünlerin kullanılması ama asıl önemli olan iş, israfın olmaması. İsraf bereketi alır. Bereket çoklukta değildir.

I M G 9173
Küçüklüğümde bizim evde çöp diye bir şey atılmazdı. Her şey çok iyi şekilde kullanılır, artık kullanılamayacak olan da bahçede gübre olurdu. Çok da iyi olurdu. Şimdi bir yiyeceği ortaya koyuyoruz ama bir onun kadar da çöp diye attığımız malzeme çıkıyor. İşte asıl bununla mücadele etmemiz gerekiyor. Malzemenin en küçük haline kadar kullanmak gerekiyor. Bir başka tasarruf da bundan sonra var. Ne kadar tüketebilecekseniz o kadar alacaksınız.

I M G 9206

Dünyada 1,5-2 milyar insan temiz içme suyuna erişilemiyor. O yüzden her damla suda tasarrufu özellikle göz önüne almamız gerekiyor. Muslukları açabiliyorsak, kapatabiliyoruz da aslında. Atıklarımızı en az hale getirmemiz gerekiyor ve diğer malzemeleri de tüketebileceğimiz kadar tüketeceğiz. Bugün diyelim ki ‘Daha az çöp üreteceğim’. Herkes bunu söylesin. Eğer bunu yapabilirsek kendimizi daha çok disipline edebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Trabzon'da müze giriş fiyatlarında artış! İşte yeni rakamlar Trabzon'da müze giriş fiyatlarında artış! İşte yeni rakamlar

I M G 9218I M G 9251I M G 9263I M G 9170I M G 9192I M G 9176I M G 9248I M G 9143I M G 9145I M G 9151I M G 9158I M G 9152I M G 9192I M G 9168I M G 9251I M G 9166I M G 9250
I M G 9281

Editör: Melek Çakır