TFF 3. Lig 1.grupta mücadele eden kulübümüz Yomraspor, 20.05.2023 tarihinde deplasmanda oynadığı Yeni Mersin İdman Yurdu maçı öncesi şiddete maruz kalmıştır.
Yomrasporlu futbolcular ve teknik ekip sahaya çıkarken, Yeni Mersin İdman Yurdu futbolcuları ve bir grup taraftar tarafından darp edilmiş, Yomraspor kaleci antrenörü Atilla Uzuncan'ın yüzü kanlar içinde kalmıştır.
TFF gözlemcilerinin ve emniyet güçlerinin gözleri önünde cereyan eden bu olaylar görmezden gelinmiş, Yomraspor kulübümüz, oynatılmaması gereken bir maça çıkmak zorunda kalmıştır.
Futbolda şiddeti önlemek, kulüplerin güvenliğini sağlamak emniyet güçlerinin, maçların sağlıklı bir ortamda oynanmasını sağlamak ise Türkiye Futbol Federasyonunun görevidir. Maalesef bu görevler yerine getirilmemiş, Yomraspor kulübümüz oynatılmaması gereken bir maça çıkmaya zorlanarak mağdur edilmiştir.
Geçen yıl yaşadığımız şampiyonluk kutlamalarımızda boy gösterenler maalesef Yomraspor Kulübümüze sahip çıkmamış, yalnız bırakmıştır.
Yaşanan olaylar nedeni ile Yeni Mersin İdman Yurdu kulübünün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hükmen mağlup sayılması gerekmekte olup süreç tarafımızdan titizlikle takip edilecektir.
Saygılarımla
Av. Sibel Suiçmez CHP Trabzon Milletvekili

Editör: Muharrem Altıntaş