Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören'in katıldığı Kulüpler Birliği toplantısı Antalya'nın Belek ilçesinde yapıldı. Toplantı sonrası Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksal Gümüşdağ açıklamalarda bulundu...

Demirören yaptığı açıklamada; "Yabancı kuralı oy birliği ile kabul edilmiştir. 4 sezon boyunca bu kural geçerli olacak. Bu kararın Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"FİNANSÇILAR ARAMA-TARAMA YAPACAK"
Göksel Gümüşdağ ise; "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Bey'e ve tüm katılan kulüp yetkililerine teşekkür ediyorum. Yeni yabancı oyuncu kuralı konusunda tüm detayları konuşmak ve ilk yarıyı değerlendirmek için toplandık. Hem de kulüplerin mali konuları hakkında konuştuk. Hiç vakit kaybetmeden yol almamız gerekiyor. 15 gün içinde finansçılar kulüp yetkilileri ve görevlileriyle beraber bir arama-tarama yapacaklar.

Yeni yabancı oyuncu kuralı da katılım yapan tüm yetkililerin oluruyla kabul edildi. Bir ikinci karar da bu kuralın geçerlilik süresi 4 yıl olacak. Hepimiz oy birliğiyle karar verdik. 2019-2020 sezonu sonuna kadar bu karar değiştirilmeyecek" diye kaydetti.