ADIM ADIM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU'NA 
Haber : Muharrem Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon'un gururu Busenaz Sürmeneli dünya şampiyonluğuna koşuyor.
 
Tayvan'ın Taipei şehrinde yapılan Dünya Gençler ve Yıldızlar Borks Şampiyonası'nda genç bayanlarda ringe çıkan Busenaz, İngiliz rakibini yenerek finale kaldı.75 kiloda çeyrek finalde Kazak rakibi Lyubov Khassıyeva'yı 3-0 yenen Busenaz Sürmeneli yarı final maçında da İngiliz rakibini aynı skorla geçmeyi başardı.
 
Antrenörü Cahit Süme, "Çok mutluyuz. Burada sona yaklaştıkça çok zorlu rakiplerle karşılaşıyoruz. Ama ben Busenaz'a inanıyorum o dünya şampiyonu olarak bayrağımızı inşallah göndere çektirecek" diye konuştu.
 
5 BOKSÖRÜMÜZ DAHA YARI FİNALDE
Yıldız bayanlarda 5 boksörümüz de finale kalmak için ringe çıkacak. 46 kg'da Beyza Saraçoğlu - Kazakistanlı, 50 kg da Ayten Cumentor, Hindistanlı, 75 kg da Elif Sıla Günhan, Ukraynalı, 80 kg da Selma Karakoyun, Rusya ile ve Nur Hilal Kandemir, Rusya rakipleriyle finale kalma mücadelesi yapacak.
 
BUSENAZ SÖZ VERDİ
Finale kalan başarılı boksörümüz Busenaz Sürmeneli, "Buradan söz veriyorum finalde tüm Türkiye'yi düşünerek oynayıp altın madalyayı ülkeme kazandıracağım.Bayrağımızı göndere çektireceğim. Dualarınız benimle olsun" mesajını yolladı. 
 
Finaller 23 mayıs Cumartesi günü oynanacak.