Trabzon’un ve bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de sezon öncesi yapılan çalışmalar Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığındaki heyet tarafından denetlendi, işletme sahiplerinin talepleri dinlendi ve son düzenlemeler için çalışmalar başlatıldı.

I M G 1769

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve diğer ilgililer, Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Heyet, işletme sahipleri, dernek başkanları ve Uzungöl yöneticilerini dinledi, yapılan çalışmaları denetleyerek, birtakım eksiklerin giderilmesi konusunda çalışma başlatılmasına karar verdi.

ÇELEBİ: BAYRAM ÖNCESİNE KADAR ÇALIŞMALARIN YÜZDE 95’İ BİTECEK

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, gerçekleştirilen toplantı ve inceleme gezisinin ardından yaptığı açıklamada, “Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer ilgililerle işletmelerle ilgili sorunları dinleyip çözümleri konusundaki çalışmalar hakkında bilgi aldık. Birkaç sorunu hallettik. Buradaki çalışmaları yapan müteahhit arkadaşımızla gerek Valimiz gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gereken konuşmaları yaptılar. Bayram öncesinde çalışmaların yüzde 95'ini bitirecekler. Ondan sonraki ufak tefek tadilatlar için de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bazı desteklerde bulunacak ve bu sezonu bu şekilde değerlendireceğiz. Uzungöl Trabzon'un en önemli destinasyon noktası. Özellikle Körfez bölgesinden gelen turistlerin olmazsa olmazların bir tanesi. Trabzon'un yüz akı. Biz de oda olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

I M G 1770

YILDIRIM: UZUNGÖL’Ü GÖZBEBEĞİMİZ GİBİ KORUMAMIZ LAZIM

Bakan Uraloğlu Yusufeli Merkez Viyadüğü Açılış Törenine Katıldı Bakan Uraloğlu Yusufeli Merkez Viyadüğü Açılış Törenine Katıldı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “2023 itibarıyla Trabzon 1,5 milyar dolarlık turizm geliri elde ettiyse, Trabzon’a 1,5 milyar doları bırakan her misafirimiz mutlaka Uzungöl’ü gördü. Uzungöl bir marka. Uzungöl şu anda benim ilk kez 1991 yılında gördüğüm Uzungöl’den çok daha büyük bir alan. Çok daha fazla insan tarafından, misafir tarafından, turist tarafından ziyaret edilen bir yer. O yüzden bizim burayı göz bebeğimiz gibi korumamız lazım. Buradaki herkesle birlikte Uzungöl’ümüzü koruma gayreti ve kararlılığındayız. Onun için burada ne yapılması gerekiyorsa bunları yapmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Tabi ki bu arada bizim göremediğimiz ama burada hem gezmeye gelenlerin hem burada devamlı yaşayanların ya da ticaret yapanların gördüğü birtakım eksiklikler varsa da bu eksiklikleri giderme gayreti içerisindeyiz. Bunun için bugün burada hep birlikte toplandık, sorunlarımızı tekrar görüştük. Arkadaşlarımızla birlikte çözüm önerileri bir araya getirildi. Bunların bazıları bizim tarafımızdan yapılacaktır. İlçe Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz tarafından veya Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından yapılacaktır. Bazılarının da bakanlıklar tarafından yapılması gerekir. Onlar üst düzey düzenlemeler. Biz de sayın bakanlarımıza bu konuda her şeyi zaten aktarıyoruz. Uzungöl’ümüze hep birlikte sahip çıkalım. Burası hepimizin çok önemli bir değeri. O yüzden de burayı temiz tutmak, burayı doğru kullanmak, buranın daha uzun süreyle hayatta kalmasına vesile olacaktır” diye konuştu.

I M G 1771

GENÇ: NADİDE MEKANIMIZ UZUNGÖL’DE ALINACAK TEDBİRLERİ YERİNDE GÖRDÜK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Uzungöl, gelişen trendi turizm olan şehrimizin en önemli destinasyonlarından bir tanesi. 2 milyonu aşkın yerli yabancı ziyaretçinin hem konakladığı hem günübirlik geldiği önemli bir alanımız. Biz de hep beraber gelen ziyaretçilerimizi daha iyi ağırlama ve uğurlama noktasında devam eden çalışmaları yerinde görmek, gözlemlemek, denetlemek ve yapılması gerekenleri de tespit edip hızlı bir şekilde konuya vaziyet etmek için bir ziyaret gerçekleştirdik. Turizm sezonunun başlangıcındayız. Bu yıl sayısal anlamda daha fazla ziyaretçinin geleceği bu güzel mekanımızda, bu nadide mekanımızda tedbirleri yerinde görmek için buradayız” ifadesini kullandı.

I M G 1771

TOK: ÇOK DAHA GÜZEL BİR UZUNGÖL’E KAVUŞACAĞIZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Yaklaşan turizm sezonu öncesinde yaptığımız incelemelerde eksiklerimizi gördük. İnşallah hızlı bir vaziyet alıp Uzungöl’ü turizm sezonuna hazırlamış olacağız. Çalışmamız tamamlanmak üzere, ikinci etabı tamamlandı. İnşallah sezon sonunda da üçüncü etabını tamamlamış olacağız. Daha güzel bir çevre düzeni ile beraber, yürüyüş yollarıyla beraber, iş alanlarıyla beraber çok daha güzel bir Uzungöl’e kavuşacağız ve çok daha güzel bir sezon yaşamış olacağız” dedi.

I M G 1770

MUMCU: EN KISA ZAMANDA SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Uzungöl’ün sorunlarını yerinde görerek çözüm önerileri noktasında fikir teatisinde bulunduk. Tabi birtakım sorunlar hala devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Belediye Başkanımızla, Sayın Valimizle ve diğer paydaşlarla birlikte buradaki sorunları çözeceğiz. Trabzon'un turizminin kalbi Uzungöl. Bizler şehrimizin geleceği olan turizmin gelişmesi anlamında elimizden ne geliyorsa tüm birimlerimizle duruma vaziyet edip inşallah turizm konusunda katkımız nerede ne gerekiyorsa sunma noktasında elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

I M G 1772I M G 1773

Editör: Haber Merkezi