Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, “Her zamankinden daha çok müziğe, sanata, gülmeye, eğlenmeye ve insan olduğumuzu hatırlamaya ihtiyacımız var” dedi.
Ortahisar Belediyesi, kentin sosyal yaşamına ve kültür merkezi kimliğine değer katan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sazdan Ezgiler’ temalı Türk Halk Müziği konseri, davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Ortahisar Belediyesi Orhan Karakullukçu Salonu’nda düzenlenen konsere, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyit Zorlu, Celal Akaç, Özer İskender ve Ernul Arslan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile davetliler katıldı.

6Fdd4426 7A66 4B35 B058 7572D7349447

SOLİSTLERİN BİRBİRİNDEN GÜZEL TÜRKÜLERİNE, DAVETLİLER DE EŞLİK ETTİ
Konserde solistler Sevim Ateş, ‘Ah Yalan Dünya’, ‘Karadır Kaşların’, ‘Mevlam Birçok Dert Vermiş’, ‘Gönül Dağı’, ‘Nar Tanesi’, ‘Kızılcıklar Oldu mu’ türküleriyle açılışı yaparken, Olcay Çiftçi, ‘Yasemen’ ve ‘Bu Dağlar Kömürdendir’ eserlerini seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan Nurşen Gür ise, ‘Ahirim Sensin’, ‘Beni Eller Gibi Görme’, ‘İki Keklik Bir Kayada Ötüyor’, ‘Hey On beşli On beşli’, ‘Pınar Başından Bulanır’, ‘Doyulur mu Doyulur mu’, ‘Ayva Çiçek Açmış’ ve ‘Sendeki Kaşlar Bende de Olaydı’ türküleriyle dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

1E86830B 3Bfc 4Ec5 95C5 A10797Cf131A

BAŞKAN YARDIMCISI ARSLAN, SAZIYLA SÜRPRİZ YAPTI
Gecenin sürprizine ise Belediye Başkan Yardımcısı Ernul Arslan imza attı. Sazı ile sahne alan Arslan, ‘Altın Yüzüğüm Kırıldı’, ‘Çift Jandarma’ ve ‘Yazın Yağar Kar Başıma’ türkülerini seslendirdi. Büyük alkış alan Arslan, dinleyicilere ve orkestraya teşekkür etti.

4D5D1210 A938 46D6 936A 5Dfca523E606

AKÇAABAT’TA KÜLTÜR VE SANAT DOLU AYLAR BAŞLIYOR
AKÇAABAT’TA KÜLTÜR VE SANAT DOLU AYLAR BAŞLIYOR
İçeriği Görüntüle

ZORLU: “MÜZİĞE VE EĞLENMEYE İHTİYACIMIZ VAR”
Konserin ardından teşekkür konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, “Ben de üniversitede halk müziği korosundaydım. Başkan Yardımcımız Ernul Arslan’ı görünce ben de türkü söylemek istedim. Bir sonraki konserde ben de türkü söyleme heyecanını yaşamak istiyorum. Etrafımızda savaşlar, yoksulluklar, krizler yaşanırken insan olarak bizim yine de müziğe, sanata, gülmeye, eğlenmeye, insan olduğumuzu hatırlamaya ihtiyacımız var. Tüm sanatçılarımıza, orkestramıza ve Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bu unutulmaz akşam için teşekkür ediyorum” dedi.
Konser programı, Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyit Zorlu, Celal Akaç ve Özer İskender solistler Sevim Ateş, Olcay Çiftçi ve Nurşen Gür’e, Belediye Meclis Üyelerinin de orkestra üyelerine teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.

F7E83C3B A302 4913 8D11 Ad99A9F0D19A3Bc01924 2Bbc 4505 Ba8B 43F69D44E066Cd91Be9D 1323 48B2 B1C8 Ef1B80F6A991

Muhabir: Serpil Yazıcı