Bugüne kadar emekçilerin yanında yer almamış sözde sendikalar, bazı amirleri de kullanarak, üyelerimiz üzerinde baskı oluşturmaktadır.

Üyelerimiz kendilerine yapılan sendikal baskılardan usanmıştır.

Bilhassa son günlerde üyelerimiz üzerinde artırılan sendika değiştirme baskıları, üyelerimizin huzurunu bozmuş durumdadır.

Bu bir mobbingdir.

İşçilerin tercihini hiçe sayarak örgütlenmeye çalışmak anayasal suçtur.

Üyelerimizi yalan ve tehditlerle sendika değiştirmeye zorlayanları çok iyi tanıyor ve kendilerini, geçmişlerinden ders almaya davet ediyoruz. 

Geçmişte Trabzon Belediyesi’nde imzaladıkları sözleşmelerle emekçileri yıllarca asgari ücrete mahkûm etmiş bir sendika olarak emekçilere boş vaat vermeyi bıraksınlar.

Geçmişlerini unutmuş olabilirler ama arşivler yalan söylemez. Sözleşmeleri elimizdedir; işçileri açlığa mahkûm eden biribret vesikası olarak durmaktadır.

BGC'NİN YENİ BAŞKANI BEKTAŞ OLDU BGC'NİN YENİ BAŞKANI BEKTAŞ OLDU

Emekçileri yalan ve içi boş vaatlerle kandırmaya, amirlerin ismini kullanarak baskıyla üye kaydetmeye çalışan sözde sendikaları bir kez daha uyarıyoruz: 

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası üyeleri yalnız değildir! 

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak bugünden itibaren, Ortahisar Belediyesi’nde çalışan üyelerimize yönelik yalan, baskı ve tehditlerinizi kamuoyuyla paylaşacağız.

Sendikamız HAK-İŞ/HİZMET-İŞ nasıl İstanbul’da, Bolu’da, Antalya’da, Mardin’de, Silopi’de üyeleri için gösterdiği direnişi başarıyla sonuçlandırmışsa, Ortahisar Belediyesi emekçileri için göstereceği direnişi de zaferle sonuçlandıracaktır.

Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerini korumak için tüm hukuki işlemleri başlatacaktır.

Ortahisar Belediyesi Yöneticilerini de söz konusu sendikal baskılarla ilgili bir an önce inceleme başlatmaya ve sözde sendikalara stepne olan amirler hakkında işlem yapmaya davet ediyoruz.

Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikası HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, Ortahisar Belediyesi emekçilerinin yanındadır.

Biz beraber oldukça karşımızda hiçbir zorba duramayacaktır. 

Yaşasın HAK-İŞ, Yaşasın HİZMET-İŞ. 

Şevket ÇELİK

  Trabzon Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi