IMG_8956
Yaklaşık iki Aydır spor kamuoyunda konuşulan “küme düşme kalkacak” , “3. Ligde grup ve takım sayısı artacak” dedikoduları sebebiyle özellikle düşen takımlar için bir umut olmuş ve bu ihtimal için bir beklenti içine girilmiştir. Ancak sürekli konuşulanların aksine Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) bu konuda ki  tavrı maalesef olumsuz olmuştur. Biz işin kolaycılığı peşinde değiliz ancak özellikle Bölgesel Amatör Ligden (BAL) yaşanan deprem nedeniyle 6 takımın 3.lige çıkmasına olanak sağlayan TFF nin özellikle 3.lig ve BAL liglerini yeniden dizayn etme fırsatı doğmuş ve bunu Federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi geçtiğimiz hafta dile getirdiği halde bu fırsatı kaçırmıştır.. Açıkçası siyasi icazet beklemiş olup, beklenen yanıt gelmeyince de buna cesaret edememişlerdir. 
Sonuç itibariyle biz küme düşmüş ve bu başarısızlığı zaten kabullenmiştik.. 
Şimdi bundan sonra ne olacağına gelince!.. . Son durum itibariyle önümüzdeki sezon Bal liginde mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle olağan kongre sürecini başlatıp kamuoyu ile paylaşma zamanı gelmiştir. Buna göre daha evvel ki yıllarda kulübe kimse sahip çıkmadığında dahi profesyonel liglerde olmamız sebebiyle konumumuzu koruma içgüdüsü ile kulübümüzün hep arkasında durmuştuk. Oysa şimdi aynı durum söz konusu değildir. Açık söylemek gerekirse Ofspor’un  Bölgesel Amatör liginde mücadele etmesi için ne gücüm, ne enerjim , ne de lüzumu kalmıştır. Sadece benim değil tüm Of’un da bu sinerjiyi yıllardır vermediğini görerek Bal liginde yarışmayacağımızı, ligden çekileceğimizi ve sadece altyapı gruplarıyla mücadele edeceğimizi  tüm kamuoyuna ilan ederim. Bunun aksini savunan tüm hemşehrilerimi, müstakbel başkan adaylarını kulübe sahip çıkacak oldukları  için tebrik eder, oluşturacak oldukları yönetim kuruluna sonsuz başarılar dilerim
11 yıl önce bu liglerde en iyi oyuncu 100 bin₺ iken 6 milyon₺ borcumuz vardı.(yaklaşık 2.6 milyon Euro) , bugün yine bu liglerde transfer sezonu açıldığında bir oyuncunun 2 Milyon₺ isteyeceği bir dönemde  borcumuzun 2 milyon₺ (yaklaşık 80 bin Euro) ,yani neredeyse bir oyuncu parası borcu ile teslim edeceğiz..
Kongreye kadar olan sürede;  sözleşmeleri devam eden 20 profesyonel oyuncu içinde ayrılmak isteyenlerin satışından gelecek olan gelir ile borcu daha da aşağıya çekerek 22 Temmuz kongresi öncesi son mali tablo kulüp sayfasından ilan edilecektir….
11 Yıl boyunca yanımda olan tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma,çalışanlarıma ve maddi manevi destek olan herkese çok teşekkür ederim 🙏👋🐙😔
#OfsporOfunEnBüyükMarkasıdır

Editör: Muharrem Altıntaş