Valilik öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlar ile taraftar derneklerinin destek vererek özel paylaşımlar yaptığı kampanyalar büyük ses getirerek Türkiye geneline yayıldı.

2eba3de0-9a42-40a4-97d6-8f68f5772fa8

Bayram, düğün, nişan, asker uğurlaması, spor müsabakası gibi kutlama ve benzeri etkinlikler sırasında veya sonrasında ateşli silahla ateş açılması sonucunda istenmeyen olayların yaşanmasını önlemek amacıyla Trabzon İl J.K.lığı koordinatörlüğünde yürütülen kampanyaya, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, MEKAP Ayakkabı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin de içerisinde olduğu kurum ve kuruluşlar ile taraftar dernekleri de destek vererek özel paylaşımlar yaptı.

25a05b20-2395-4c61-8370-d5c857f69f3c

Ardından İçişleri Bakanlığı tarafından “Mutluluğa Kurşun Sıkma” sloganı ile 81 ile genelge gönderilerek farkındalık oluşturmak için seferberlik başlatıldı. Konuya ilişkin hazırlanan afişlerle vatandaşlar bilgilendirildi. Bu afişler, sosyal medya platformlarında yayımlanarak, il ve ilçelerde bulunan billboardlara asıldı, kamu kurum ve kuruluşlarının resmî internet sitelerinde kullanıldı.

8341d64b-f2bc-455f-9533-78b8f96a4659

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Trabzonspor tarafından, kutlamalar öncesinde bordo-mavili kulüple efsane olmuş ve özdeşleşmiş isimlerin canlandırıldığı “Mutluluğa Kurşun Sıkma” temalı video hazırlanarak anlamlı mesajlar verildi. Trabzon'da yayımlanan yerel gazeteler, kutlamalarda ateş açılmaması için yürütülen, “Mutluluğa Kurşun Sıkma” kampanyasına dikkati çekti. Bu kampanya sonrasında ilimizde yapılan Şampiyonluk kutlamaları ise tüm dünya da ses getiren bir görsel şölene dönüşmüştü.

Ama ne yazık ki tüm uyarılara ve yürütülen kampanyalara rağmen 10 Haziran’da Trabzon’da evlerinin önündeki parkta oynarken başına yorgun mermi isabet eden 9 yaşındaki Kerem Can Özdemir, hayattan koparıldı. 10 gün yaşam mücadelesi veren küçük çocuğun ölmesine sebep olan yorgun merminin sahibinin sevinci, başkalarının yasına sebep oldu. 

Bu vesile ile tekrar çağrıda bulunarak tüm vatandaşlarımızdan Kurban Bayramı’nda ve sonrasında silahlı kutlama yapmamalarını ve tüm ülkemize şehrimizden yayılan “MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA!” temasının anlam kazanması önemle istiyoruz.

Editör: Muharrem Altıntaş