Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları başladı. Toplantının ilk gününde geçtiğimiz günlerde Trabzon valiliğinde yapılan ve Ulaştırma ve altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun kartılımıyla düzenlenen il koordnasyon kurulu toplantısı gündeme geldi.
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık toplantıya çağırılmamasını eleştirerek "Bu tarz toplantılardan dışanmanın doğru olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Mustafa Bıyık "Geçtiğimiz hafta içerisinde valilikte yapılan il koordinasyon kurulu toplantısı olduğunu duydum. Yomra Belediye Başkanı sıfatıyla davet edilmedim. Bu toplantılara davet edilmiyoruz. Valilikte yapılan toplantı olduğundan siyasi olduğunu düşünmüyorum. AK parti binasında yapılsaydı böyle bir talebim olmazdı. Valilikte belediye başkanlarımın davet edildiği toplantı olduğunu duymak üzdü. 

,İlçemizde okul sorunlarımız vardı burada dile getirildi mi? Yomradaki Emniyet müdürlüğünün durumu dile getirildi mi? Bize ilçemizin sorunları ile ilgili danışan olmuyor, ne de toplantıya davet eden oluyor. Vatandaş tarafından seçilen biri olarak bu tarz toplantılardan dışlanmanın doğru olmadığını düşünüyorum." ifadelerimni kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise cevaben "Yomra belediye başkanımızın durumunu not ettik buranın konusu olmadığı için geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Muharrem Altıntaş