Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, bölgenin kalkınması ve turizme yönelik yaptığı çalışmalar takdirle karşılanıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi ile DOKAP arasında imzalanan 47 milyon TL’lik Yeşil Yol Protokolü büyük yankı uyandırdı. Trabzon’un Maçka ilçesi sınırları içerisinde bulunan Şolma Yaylası ile o bölgeye bağlı mahalle muhtarları, dev hibenin gerçekleşmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ettiler. Maçka ilçesi Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Tayfun Engin, Ocaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Eyüpoğlu, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Dursun Ali Öztürk ve azası Murtaza Emin Karahasanoğlu, yaptıkları açıklamada, “Yeşil Yol Projesi’yle birlikte yaylalara erişim kolaylaşacak, seyahat konforu artacak ve bölge turizmine önemli bir ivme kazandıracak. Başkanımız Ahmet Metin Genç’e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

F7A5D128 997E 42C7 8703 07C8Ac2Aaec8

ÖNEMLİ BİR İVME KAZANACAK
Maçka ilçesi Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Tayfun Engin, “Şolma Yaylası, sadece Yeşilyurt ve Yeşiltepe Mahallelerimize değil, tüm bölge halkına hitap eden muhteşem bir turizm merkezi konumunda. Yeşil Yol Projesi'yle birlikte yaylalarımıza erişim kolaylaşacak, seyahat konforu artacak ve bu da bölge turizmine önemli bir ivme kazandıracak. Büyükşehir Belediyemizin bu projeye verdiği destekler için minnettarız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'ten şehrimiz adına büyük beklentiler içerisindeyiz. Kendisini, ilçemizin kendi evladı olarak görmekten gurur duyuyoruz ve adil bir başkan olarak tanıyoruz. İnanıyoruz ki, şehrimizin dört bir yanına yapacağı hizmetlerle kalkınmamıza büyük katkı sağlayacak. Yeniden düzenlenecek olan yayla yolları, sadece mahalle sakinlerimize değil, bölge halkına genel anlamda önemli katkılar sağlayacaktır. Yeşil Yol Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, turizm potansiyelimizin artmasıyla ekonomik olarak da güçleneceğiz” diye konuştu.

Gelişigüzel ve Üstünkörü Cevaplar Çay Üreticilerimizin Sorununa Çare Olmamaktadır Gelişigüzel ve Üstünkörü Cevaplar Çay Üreticilerimizin Sorununa Çare Olmamaktadır

63E427Ff 0E56 4C78 9382 17300239197E

TURİZM CANLANACAK
Projenin hem turizme hem de yaylacılık kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirten Maçka Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Dursun Ali Öztürk, “Yaylamıza gelecek olan Yeşil Yol Projesi, bölge için gerçekten büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'e tüm vatandaşlarımız adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Yeşil Yol'un yapılmasıyla birlikte yaylaya gelen vatandaşlarımızın ulaşımı daha kolay ve konforlu hale gelecek. Bu da bölge turizmini canlandırarak ekonomik anlamda büyük bir hız kazandıracaktır. Bu yolu kullanan herkes, doğanın güzelliklerini daha rahat bir şekilde keşfetme imkanı bulacak ve böylece yaylamızın doğal zenginlikleri daha geniş kitlelere ulaşabilecektir. Ayrıca, yerel esnafımız da bu artan turizm hareketliliğinden faydalanarak işlerini geliştirebileceklerdir. Yeşil Yol Projesi, sadece yayla sakinlerine değil, bölge halkının tamamına büyük bir katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 
06762A94 Abee 43B3 Aa33 4E35A99Caa10

HERKES YARARLANACAK
Ocaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Eyüpoğlu, Yeşil Yol’un kendileri için bir fırsat olduğunu belirterek, “3 dönemdir mahallemize muhtarlık yapıyorum. Bu proje yollarımızın bakımı, onarımı ve yeniden dizaynı konusunda büyük fırsat oldu. Yeşil Yol’un 22 kilometresi bizim mahalle sınırlarımız içerisinden geçiyor. Mahallemizde yol genişleme ve iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Bu yol mahallemize bağlı 2 mezereden geçerek Güzel Yayla’ya doğru devam ediyor. Oradan Obayurt ve Lişer Yaylası’na bağlanıyor. Bu proje sayesinde ileride yaylalarımız turizme tamamen açılacak. Bu yol hem turizme hem de mahallelerimize büyük katkı sağlayacak. Ulaşım konforundan tüm vatandaşlarımız yararlanacak. Emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

YAYLALARIMIZ BİRLEŞECEK
Yeşiltepe Mahallesi Muhtar Azası Murtaza Emin Karahasanoğlu, “Şolma Yaylası, turizm yaylası olarak ilan edilmesine rağmen altyapı eksikliği nedeniyle turizme tam olarak kazandırılamamıştı. Ancak Yeşil Yol Projesi’yle birlikte bu yaylanın turizme sağlayacağı faydaların çok daha artacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz. Şolma Yaylası ve bölgedeki bütün yaylalarımız Yeşil Yol Projesi’ne verilen 47 milyon TL’lik destekle hızla gelişerek turizm destinasyonlarının başında gelecek. Yeşil Yol Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, yaylalar arasında kolay bir ulaşım sağlanacak ve turizm ziyaretleri kesintisiz devam edecektir. Bu yolun turizm açısından büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Yaylalarımızın birleşmesiyle birlikte turizm hareketliliğinin artacağına eminiz” ifadelerini kullandı.

6B79B4E0 653D 476E 8Bd5 Af9Fa4E3Adb9

Editör: Haber Merkezi