Depremin ilk gününden bu yana sosyal yardımdan arama kurtarma çalışmalarına, yakacak yardımından,çöp toplamaya kadar seferber olan Sürmene Kaymakamlığı ve Sürmene Belediyesi , şimdi de Serender Sürmene Düğün Salonunu depremzedeler için ücretsiz alıveriş merkezine dönüştürdü.
 


Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından tüm imkânlarını seferber eden Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,hem afet bölgesinde hem de Sürmene’de konaklayan Afetzedelerin  yaralarını sarmaya devam ediyor. Deprem bölgesine personel, iş makinesi ve teknik araç ile yüz adet sosyal yardım TIR’ı ulaştıran Sürmene, afet bölgesindeki çalışmaların yanı sıra Sürmene’ye gelen 350’den fazla depremzedeye destek oluyor.

Depremzedeler için ücretsiz Avm kuruldu

Sürmene Kaymakamlığı,Sürmene Belediyesi, AFAD ve Kızılay işbirliğinde; Ücretsiz Alışveriş Merkezi devreye alındı.Sürmene Çarşı Mahallesi sahil Caddesi İş Bankası karşısı Serender Restaurant yanında depremzedeler için açılan ücretsiz alışveriş merkezinde giyim mağazasının yanı sıra kırtasiye mağazası ve çocuk oyuncakları bulunuyor. Hayırseverler tarafından da desteklenen mağaza depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçları giderebilecek şekilde planlandı.
Mağazada Seccadeden ,terliğe kadar bulmak mümkün . 
Depremzedeler için ücretsiz kurulan Avm Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Sürmene Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk tarafından sürekli gözlem altında tutuluyor .