Kovit-19 salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 17 Mart 2020 tarihinden itibaren Ortahisar Belediyesi tarafından kapalı tutulan Ekopark, 77 gün sonra 1 Haziran tarihi itibarıyla kapılarını vatandaşlara açıyor.


HİÇBİR ZAMAN REHAVETE KAPILMAYALIM!
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimine uygun olarak çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.
Başkan Genç, “Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda 77 gündür kapalı tuttuğumuz Ekopark’ımızı 1 Haziran itibarıyla hizmete açıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı normalleşme takvimiyle ilgili hassasiyetlere titizlikle dikkat edeceğiz. Kovit-19 salgınıyla ilgili her şey güllük gülistanlık değil. Devletimizin zamanında ve yerinde aldığı tedbirler doğrultusunda vaka ve ölüm sayılarının oldukça azalması bizi hiçbir zaman rehavete sürüklememeli. Henüz tehlike sona ermiş değil!  Uzun süren sokağa çıkma yasaklarından sonra Ekopark’ımız eski canlılığına ve cıvıltısına kavuşacak. Yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde Ekopark’ımızı vatandaşlarımızın gezip, dinlenme ve eğlenme ihtiyacını karşılayacağı en önemli merkez olarak görüyoruz. Belediyemiz tarafından bununla ilgili her türlü önlem alındı.” dedi.
MASKE VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT!
Yayınlanan genelge doğrultusunda Ekopark’ın plajlar, milli parklar ve bahçeler için belirlenen kurallar dahilinde faaliyete geçirildiğini kaydeden Başkan Genç, korona virüsten korunmak için vatandaşları tedbirlere uymaya ve kontrollü sosyal hayata davet etti. Vatandaşların diğer ortamlarda olduğu gibi parklarda da maske ve sosyal mesafe ilkelerine riayet etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Tedbirler kapsamında vatandaşların kullanımına kapatılan park, bahçe, sahil bantları, mesire ve ören yerleri, piknik alanları da tekrar açılıyor. İllerdeki veriler ve salgının yayılma durumuna göre vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak bu alanları kullanabilecek. Risk durumuna göre pandemi kurullarınca bu alanlara geçici süreli yasaklar konabilecek. Yetkili kurullar gerektiği zaman duruma müdahale edebilecek. O nedenle herkesin bu konuda içi müsterih olsun.” diye konuştu.