FENERBAÇE OTOBÜSÜ SALDIRISI SONRASI SÜRMENE'DE CADI AVI BAŞLATILDI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Sürmene'de Fenerbahçe Otobüsüne yapılan saldırıdan sonra Şehirde yaşayan herekse zanlı muamelesi yapılır oldu.Evinden çıkıp yol kenarında bekleyen insanlara dahi kimlik soruluyor sen kimsin burada ne işin var nereye gidiyorsun şeklinde sorularla muhatap olan vatandaşlar Haksız yere göz altına alınan ilk önce iki kişi daha sonra ise yine üç kişi haklılıkları ortaya çıkınca serbest kaldılar Emniyet yetkililerinin bu olayda başarısız olasından sonra olayı bir an için ortaya çıkartmak telaşesi ile polsin Sorguda vatandaşa kötü muamele yapmaya başladığı sorgu sırasında kaba davrandığı bilgisi sızan bilgiler arasında .Geçtiğimiz gün iki kişi daha olayla ilgili göz altına alındı hala daha soruşturmalarının sürdüğü ama ailelerinin çocuklarının olayla ilgilerinin olmadığını ifade ettiler.Olayın Yaşandığı Sürmene Soğuksu Mahallesi Musalı Küme Evleri semtinde oturan Sakinler bu olay aydınlatılmadan zan altında yaşamaya devam edeceğe benziyor bölgede yaşan herkesin telefon numaraları alındı Ad Soyadaları alınarak Baz istasyonlarından Konuşmaları kontrol altına alınmış oldu vatandaşlar 12 Eylül İhtilalinde bile bu durumların yaşanmadığı her an göz altına alınma sırasının kendilerinde olduğu her kapı çalındığında çocuklarına hazırlan oğlum Tivetmi attın dediği gelen bilgiler arasında .


 Tetikçi profesyonel. 50-60 metreden direk şoförü hedef aldı. Otobüs uçuruma yuvarlanacak, seçim ortamı kaos çıkartılacaktı. Yeni gözaltılar yolda. Rize maçından dönen F.Bahçe otobüsüne yapılan saldırı sonrası yürütülen soruşturma sil baştan yenileniyor. Olayla ilgili gözaltına alınan teyze çocukları Nihat S. ve Emre A. mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından, çok kapsamlı araştırma için Ankara’dan gelen özel görevli ekip çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Trabzon'a gelen terör ve istihbarat konularında uzman ekiplerle Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın araştırılması için kurulan 50 kişilik özel bir birim bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Ekip tüm ihtimalleri en ince ayrıntısına kadar değerlendirip, delilleri topluyor.

HOLİGAN DEĞİL, PROFESYONEL İŞİ

Sonuca ulaşmak için en ince detayı bile değerlendiren, yeni delil bulmak amacıyla çok sayıda kişiyle görüşme yapan ekiplerin elde ettiği yeni bulgular doğrultusunda olayın amatör işi değil tamamen profesyonelce yapıldığı bulgusu soruşturmanın yönünü değiştirdi. Türkiye’de yaklaşan seçimler öncesinde huzuru kaçırmak amacıyla karanlık güçlerin organize bir eylem giriştiği üzerinde duran özel ekibin elde ettiği ve sır gibi saklanan deliller doğrultusunda yakın zamanda yeni gözaltılar olacağı ifade ediliyor.

BAZ İSTASYONLARI İNCELEMEDE Dosyanın gizliği nedeniyle detaylar açıklanmasa da, uzman ekiplerin bu konuda önemli bulgulara ulaştığı belirtiliyor. Bunlardan biri; Rize’den Sürmene’deki olay yerine kadarki güzergahta bulunan bütün mobese kayıtları incelendi, konvoydaki 200’e yakın araç arasında şüphe çeken önemli sayılabilecek detay bulundu. Diğerinde ise, bölgedeki baz istasyonları ve GSM şirketlerinden alınan bilgiler. Bu iki bulgunun ışığında sonuca ulaşmanın an meselesi olduğu dile getiriliyor.

TETİKÇİ DENEYİMLİ, HEDEF ŞOFÖR Öte yandan, gece saatlerinde, 110 kilometre hızla gelen otobüse, muhtemelen 50-60 metre uzaklıktan açılan ateş, tetikçinin bu konuda deneyimli olduğunu ortaya koyuyor. Böylesine infial yaratacak olaydaki serinkanlı kalabilmesi de saldırganın profesyonel olduğu kanaatini güçlendiriyor. Konvoyda bir köstebek bulunduğu ve tetikçiye otobüsle ilgili tüm detayları verdiği konusunda hem fikir olan uzmanlar, saldırının doğrudan şoföre yönelik olduğundan da kuşku duymuyor.

TÜFEK HEDEF ŞAŞIRTMAK İÇİN

Bölgedeki silah imalatçılarını tepeden tırnağa inceleyen ekip, olay yeri yakınında bulunan ve seri numarası olmayan tüfeğin saldırıda kullanıldığına dair bir bulguya rastlayamadı. Tüfeğin bölgeye hedef şaşırtmak amacıyla kasıtlı olarak daha önceden atıldığı ihtimali güçlendi. El yapımı tüfeğin üretim yerini bulmak için bölgedeki tüm silahçılar tek tek araştırıldı. Demir cinsine kadar analiz edildi. Elde edilen bulgulara göre tüfeğin başka bir ilde imal edildiği saptandı. Tüfeğin içinde bulunan fişeğin de İç Anadolu'da üretildiği tespit edildi.