Depremin hemen ardından Bölge Koordinatörü olarak Kahramanmaraş’ta görevlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 25 günün üzerine bugün Trabzon’a dönse de ekipleri aynı hızla çalışmaya devam ediyor. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’ın yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber eden Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.


 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kardeş şehir Kahramanmaraş’ın ve 2. depremin merkez üssü Elbistan’ın yaralarını sarmak ve günlük yaşam koşullarını sağlamak için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarını seferber etti. Yaklaşık bir aydır ekibiyle birlikte neredeyse uyumadan görev yapan Başkan Zorluoğlu’nun çalışmaları her kesimin takdirini kazandı. Başkan Zorluoğlu’nun bölgede bulunan eşi Sevcan Zorluoğlu da özellikle kadın ve çocukların sıkıntılarıyla yakından ilgilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifi ile hizmete giren Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi’nin hiçbir eksiğinin kalmaması için yoğun gayret gösteren Sevcan Zorluoğlu, konteynerlerin temizliğinden tefrişatına kadar her an depremzedelere yardım etti. 

AYDOĞDU: ELBİSTAN TRABZON’U UNUTMAYACAK
Depremzedelerin mağduriyetini en aza indirmek için Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi’nin 1. etabında Başkan Zorluoğlu tarafından her şey düşünüldü. Özellikle konteynerlerin serilen asfalt üzerine yerleştirilmesi ve çevre düzenlemesinin nizami şekilde yapılması, bölgedeki diğer yetkililerin ve depremzedelerin takdirini kazandı. Bölgenin koordinasyondan sorumlu Valisi olan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Depremin ilk gününden beri arkadaşlarımızla buradayız. Elbistan’da inanılmaz birlik ve beraberlik içinde insanların acılarını sarmak için ekipler canla başla çalışıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz her şeyin düşünüldüğü çok güzel bir konteyner kent kurdu. Geri kalan etapların çalışmaları devam ediyor. Trabzon yağmur oldu buraya yağdı. İnsan zor anlarında uzatılan eli hiçbir zaman unutmaz. Elbistan da Trabzon’u hiçbir zaman unutmayacak. Gerçekten çok güzel bir dayanışma oldu. Bizim acılarımız dindiren en güzel örneklerden birisidir. Trabzon yağmur olup yağdı buraya. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ekibine ve Trabzonlu vatansever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onları var etsin” dedi.


 
ÇANKIRI: ELBİSTAN’IN MURAT AMCASI OLDUNUZ
Başkan Zorluoğlu ile birlikte depremin en başından itibaren bölgede bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise yapılan çalışmaları takdir eden ifadelerle Elbistan’a veda etti. Çankırı, “Bu şehre geldiğimizde gördüğümüz tablo acı vericiydi. Gece gündüz kavramı olmadan acılara ortak olduk, yaraları sarmaya çalıştık. Bu şehir şair ruhlu güzel insanlarıyla tekrar ayağa kalkacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu ile samimiyetle elimizden geleni yaptık. Kardeş şehir olmanın hakkını teslim ederek; kıymetli hanımefendi ve değerli çalışma arkadaşlarınız ile destan yazdınız. Elbistan’ın Murat Amcası oldunuz, Rabbim sizlerden razı olsun” dedi. Bu sözler üzerine Başkan Zorluoğlu ise “Sayın Vekilim, samimi çalışmalarınızla birçok depremzedeye derman oldunuz. Elbistanlı kardeşlerimizin gönüllerinde unutulmaz izler bıraktınız. Şahidim” ifadelerini kullandı.
 
GÜRBÜZ: KARDEŞLİK DESTANI YAZILDI
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan konteyner kentin çok güzel olduğunu belirterek, “Konteyner kentin 1. etabı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete girdi. Çocuk oyun grubundan psikososyal destek üniteleri, barınma ve ibadet alanlarıyla her türlü sosyal imkânlarıyla beraber yaklaşık 300 konteyneri Cumhuriyet Mahallemizde, yaklaşık 2500 konteyneri de adliye sarayının hemen yanında inşa ediyorlar. Gerçekten burada bir kardeşlik destanı yazıldı. Trabzon’dan gelerek depremin ilk anından itibaren bizi yalnız bırakmadılar. Ben hemşehrilerim adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah bin kere razı olsun.


 
ZORLUOĞLU: TARİF EDİLEMEYECEK DUYGULAR
Ekibiyle birlikte bölgede yürüttükleri çalışmaların takdir edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Biz bu çalışmaları bölgede görevli valilerimizin, milletvekillerimizin desteğiyle yaptık. Günlük yaşam koşullarının yavaş yavaş sağlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi’nin 1 etabını hizmete açtık. Depremzedeleri konteynere bizzat ben eşimle birlikte yerleştirdim. Çocukların yüzlerindeki mutluluğu gördüğümüzde 25 günlük yorgunluğumuzdan geriye hiçbir eser kalmadı. Tarih edilemeyecek duygular. Esas olarak 2500 konteynerlik alanın şu anda altyapısı devam ediyor. Hızla orayı da inşallah inşa edip tamamlayacağız. Elbistan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi herkesi inşallah çok kısa süre içerisinde daha konforlu bir yaşam alanı olan konteyner kentlere yerleştireceğiz” dedi.