Başkan Rahmi Üstün; “18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğarcasına ve tüm imkânsızlıklara rağmen vatanına olan aşkı, bayrağına olan sevgisi ile iman dolu yüreğiyle dünya tarihini adeta yeniden şekillendirdiği aziz milletin bir destanıdır” dedi.
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ;18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiklerinin altını çizen Başkan Üstün’ün mesajı ise şu şekilde; 

“18 Mart Çanakkale Zaferi, bu topraklardaki bin yıllık varlığı kazınmak istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale Zaferi, bir milletin istiklal ve istikbaline giden yolda doğan güneştir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğarcasına ve tüm imkânsızlıklara rağmen vatanına olan aşkı, bayrağına olan sevgisi ile iman dolu yüreğiyle dünya tarihini adeta yeniden şekillendirdiği aziz milletin bir destanıdır Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi; vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda milletimizin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermesi açısından çok önemlidir. Sancağın bekası için şehadete ulaşan tüm vatan evlatlarımıza Rabbim şahittir. Milletimiz de bunlara şahittir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”