Belediye Başkanı Rahmi Üstün mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10  ilimizde hasarlı hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız. Çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyorum. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız, enkaz altındaki vatandaşlarımızladır.

BAŞKAN ÜSTÜN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, deprem bölgeleri için yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı. Vatandaşlara ve STK’lara çağrıda bulunan Başkan Üstün, “Battaniye, çocuk bezi ve maması, mont, ısıtıcı, ilk yardım seti, uyku tulumu, çadır, konserve yiyecek, su ve kışlık giyecek yardımlarını Sürmene Serender Düğün Salonunda her gün akşam saat 20.00’a kadar toplayacağız” dedi.
Başkan Üstün Yardım merkezi sorunlusunun telefon numaralarını da verdi : İletişim ;05339384694 - 
05323842526

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün deprem için harekete geçti

Sürmene Belediyesi, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası harekete geçti.Deprem bölgesindeki vatandaşların eksiklerini gidermek için yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyası hakkında açıklama yapan Başkan Rahmi Üstün,“Deprem gerçeği ile bir kez daha yüz yüzeyiz. Maalesef güne acı bir haberle uyandık. Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli 10 illimizde, çok geniş bir bölgede ve komşu ülkelerde de hissedilen ciddi bir depremle sarsıldık. Haberi alır almaz harekete geçerek ilk andan itibaren ne yapabiliriz noktasında bir dizi çalışmalar yürüttük.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Gözpınar ilçesinde 7,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Daha önceden oluşan 7.7’lik depremden sonra ikinci bir depremin birçok ilden olduğu gibi Trabzon ve ilçelerinde de hissedildi .