Türkiye,Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri 10 ilde büyük yıkıma yol açarken binlerce vatandaşımız hayatını kaybettiği depremin acısını silmeye devam ediyor.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Ak Parti Sürmene İlçe Başksnı Hüseyin Azizoğlu deprem bölgesinde gördüğü içler acısı manzara karşısında gayretler içinde kaldı . 
Başkan Üstün Devletimiz ve Türk halkı çok büyük halk bu zor günde depremzede kardeşlerimizi yalnız bırakmadık bırakmayacağız. Dünya'ya Türk halkının ve Türk birliğinin kardeşliğini bu vesile ile göstermiştir.Halkımızda bu güç,kabiliyet ve sevginin var olduğunu yardımları ile dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Deprem sonrası Türkiye tek yumruk oldu deprem bölgesine Türkiye'nin her yerinden ve Türki Cumhuriyetler'den yardımlar yağmur gibi yağdı . 

Trabzon ve ilçeleri depremzedelere yardımlarını aksatmadan devam ettirirken Sürmene Belediyesi ve Sürmene halkı hem yardımlarını her geçen gün katlayarak artırırken  hemde evlerini depremzedelere açtı .Sürmene Belediyesinin koordinesinde mahalle muhtarları ile mahalle halkı omuz onuza vererek bu soğuk kış günlerinde çadırda ve konteynırda yaşamak zorunda kalan depremzedeler için yakacak temin etmeye devam ediyor . Sürmene'den deprem bölgesine hergün kamyonlar dolusu odun gönderiliyor.