28 Şubat; bir darbenin tarihi olduğu gibi vesayetin, antidemokratikliğin, karanlık bir zihniyetin de ismi olarak tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.

Ankara sokaklarında tanklar yürütülmüş, anti-demokratik MGK kararları alınmış, “demokrasiye balans ayarı” denilerek dönemin hükümeti istifaya zorlanmıştır. “1000 yıl sürecek” dedikleri 28 Şubat Post-Modern darbesi ile insanlar ayrımcı, ötekileştirici, insan haklarına aykırı uygulamalara maruz bırakılmış, milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır.
İrtica PKK dan daha tehlikeli diyerek, Kadınlarımızı ve genç kızlarımızı, ne acıdır ki bu karanlık sürecin en büyük mağdurları yapmışlardır. Darbeciler tarafından kurulan ikna odalarında inançları hiçe sayılarak sayısız baskılara maruz kalmışlardır. Getirilen kanunsuz başörtüsü yasağı ile kadınların çalışma hayatında var olmaları engellenmiştir. Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları ellerinden alınmıştır. Darbe sürecinde ülke genelinde 6 milyon kişi fişlendi. 1997-2001 yılları arasında kılık kıyafet nedeniyle; 33 bin 272 öğretmen soruşturuldu, 11 bin öğretmen istifa etti, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verildi. 27 vakıf kapatıldı. 281 vali/kaymakam kovuşturmaya uğradı. bin 635 TSK personeli, ordundan atıldı. Manevi anlamda verilen zararın yanı sıra maddi anlamda da zararlara sebep oldu 28 Şubat. 381 milyar dolar maddi zarar hesaplandı. Onlarca banka batırıldı. Bankalardan 46 milyar dolar hortumlandı. Gayrı safi milli hasılanın üçte biri buharlaştırıldı. 

 "Bin yıl" sürecek dedikleri #28Şubat zihniyetini tarihe gömen irademizi diri tutmaya devam edecek Erbakan hocamıza boncuk boncuk ter döktürenleri hiçbir zaman unutmayacağız!

O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şiir okuduğu için hapis cezasına mahkum oldu yetmedi başkanlığı düşürüldü. Darbeye karşı duranların nerdeyse tamamı, Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılandı. Darbecilere göre "bin yıl" sürecekti ancak hesaplar tutmadı. Milli irade, demokrasiye sahip çıktı. Bu vesile ile ülkemizde 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi insan onurunun, insan haklarının, demokrasi ve değerlerimizin hiçe sayıldığı günlerin bir daha yaşanmaması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor, 21 yıldır her şartta ve koşulda özellikle darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.