TÜRKİYE'nin herköşesinde vatanım ve milletim için göğsümü gere gere ne pahasına olursa olsun görev yapıp gururla emekli oldum. Bundan sonra Trabzon Çarşıbaşı ilçesinde hemşehrilerime hizmet etmek istiyorum. O misyon için partim MHP Genel Merkezine giderek MHP'den Çarşıbaşı Belediye Başkan Aday Adaylığımı yaptım . MHP Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli ve MHP Trabzon İl Başkanım Sayın Ömer Ayar'ında tensipleri ile inşallah MHP Çarşı Başı Belediye Başkan Adayı olmak için yola çıktım .Allah niyetimizi kabul etsin . 
cc450db4-97e0-4462-8f13-54fd78670e01

HACİ ÇAĞLAR'IN ÖZGEÇMİŞİ  

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde 1960 yılında doğdum. İlk, orta ve lise eğitimlerimi Çarşıbaşı ilçesinde tamamladım. Lise yıllarında Ülkü Ocaklarında aktif olarak yer alarak, okul başkanlığı görevlerinde bulundum. Lise sonrasında Çarşıbaşı Ülkücü Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanlık görevlerini yerine getirdim. Her evladımızın kutsal görevi olan askerliğim 12 Eylül 1980 ihtilali ile başladı, askerlik hizmetimi tamamladıktan sonra 1983 yılında üniversite eğitimim ile Emniyet Teşkilatına girerek Sivas İstihbarat Şube Müdürlüğünde göreve başladım. 1988 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldum.

53ce2a30-9293-4928-9be7-28c84f7407ee

Tülay Adanur Ak Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı oldu Tülay Adanur Ak Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Meslek hayatımın 25 yılını İstihbarat Şube Müdürlüğünde değişik rütbelerde sürdürdüm. PKK ve Türk Solundaki illegal terör örgütlerine karşı (DEV-YOL, DEV-SOL, TİKKO, DHKP-C, TKP/ML, MLKP vs.) çok sayıda gerçekleştirilen operasyonları başarıyla yönettim. Bu çalışmalar esnasında terör örgütlerinin illegal yayın organlarında zaman zaman hedef gösterildim.  15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi sonrasında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne atadım ve Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev aldım. Bu görevim esnasında FETÖ/PDY Terör Örgütünün soruşturulması ve Teşkilatımızın denetlenmesine yönelik başarı ile görevimi 5 yıl sürdürdüm. Ayrıca 17-25 Aralık 2013 yılından sonra FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelikİstanbul Emniyet soruşturulmasında Polis Başmüfettişi olarak görev aldım ve bu soruşturmaların başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasına katkı sağladım.

e4b3442a-cf4b-44c5-9d44-73cdb1d6f9e0

Emniyet Teşkilatında aktif olarak görev yaptığım 38 yılda, 25 yıl İstihbarat Şube Müdürlüğü, 5 yıl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve 5 yıl da Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görev aldım. Terörle Mücadele alanında birçok başarılı operasyona imza atıp bizzat yönettim 2021 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olarak yaş haddinden emekli oldum. Uzun yıllar İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerinde çalışarak 30’a yakın Başarı Belgesi, 4 tane Üstün Başarı Belgesi ve birçok maaş taktifi ile ödüllendirildim. 
60336ecd-8d87-407f-a833-e2c9ce4da4b9

Emekli olduktan sonra ortaokul-lise yıllarda başladığım Ülkücü Gençlik Derneklerindeki siyasi görüş ve görevlerimi sürdürmek amacıyla Trabzon Ortahisar MHP İlçe üyesi ve delegesi olarak aktif çalışmalara geri döndüm. 

Devletimize hizmet etmiş olduğum süreç içerisinde, edinmiş olduğum bilgi, birikim, tecrübe ve deneyimlerimi sevgi ve saygı çerçevesi içerisinde vatandaşlarımıza aktarmak, onların da gönüllerini kazanmak suretiyle oluşturacağımız kollektif anlayış ve yeni bir sinerji ile ilçemizde 4. Sırada bulunan partimizi 1. Sıraya taşımaktır. 

Bu duygu ve düşünceler içerinde, ideallerimizi gerçekleştirebilmek, bugünün ve geleceğin müreffeh, huzurlu, daha güvenli ve yaşanabilir şehrini gelecek nesillerle buluşturmak amacıyla, vatandaşlarımıza vefa borcunu ödemek için, yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanlığına aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım. 

Bu kutsal yolculukta, siz değerli parti büyüklerimizin de olumlu desteklerini bekliyor, niyetimizin ve talebimizin, partimize, ilçemize, ilimize, milletimize ve Türk Dünyasına hayırlı, uğurlu olması dileklerimle saygılarımı arz ediyorum. 

Editör: Haber Merkezi